Med tariffer og frister for reservasjonsoperatører for elektrisk kapasitet

Den grandiose mengden reservert kraftkapasitet, de kvikke arbeiderne og de forventede lisensavgiftene – i et intervju med «Delfi Bizness»-portalen avslører visestatssekretæren for energispørsmål i økonomidepartementet, Edijs Shaicans, hvordan kapasitetsreservasjonssystemet for nye energiprosjekter vil bli organisert. Samtalen tar også opp spørsmålet om hvor trygge vi kan føle oss i den kommende fyringssesongen, gitt fremdriften i Paldiski-terminalprosjektet, og utviklernes interesse for muligheten for å bygge vindparker utenfor kysten av Latvia. .

Shaicans innrømmer at reserverte evner virkelig er store og en stor del av dem utvikler seg med suksess. «Vi organiserer kapasitetsreservasjonssystemet, vi begynte å gjøre det for en tid siden. Vi har allerede bekreftet overfor Ministerrådet at fullmakten for innføring av kapasitet først kan nå departementet når evalueringen av konsekvensutredning (EIA) har blitt utført eller at det er tekniske forskrifter. Det samme gjelder utstedelse av tillatelsen, sa Šaicāns.

I tillegg er fristen for å sende bekreftelse på at byggestart, byggeprosjekteringen, redusert fra to år til seks måneder. «Hvis vi ikke får godkjenningen, kansellerer vi kapasitetstillatelsene, fordi det er smarte operatører som kun reserverer kapasiteten og så står den ubrukt», sier Šaicāns.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *