Med fly til Kristiansand i Sør-Norge

Fra og med 15. mai kan du fly direkte fra Tri-City lufthavn til Kristiansand, Norges sørligste by. Forbindelsen vil bli operert av WizzAir.

Norge er destinasjonen for mange passasjerer som reiser fra Rębiechów. Så langt er seks norske byer tilgjengelig direkte fra Gdańsk: Oslo, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund og Trondheim. Fra 15. mai vil, takket være lavprisflyselskapet WizzAir, også Tricity-beboere kunne lande kl. Kristiansand. Billetter til denne ruten er allerede tilgjengelig i WizzAirs reservasjonssystem. Prisen på flyreisen starter fra 125 PLN.

Hvor kommer din interesse for denne byen fra? Han bor i Kristiansand en stor gruppe polakker, både de som har bodd der siden 1980-tallet og de fra den nye utvandringsbølgen. Nyutdannede ved Gdańsk University of Technology finner lett arbeid i selskaper i skipsbyggingssektoren og oljeutvinnings- og prosesssektoren, som er veldig dynamiske i denne byen.

– Vi har sett en betydelig nedgang i interessen for ruter til Irland, så vi har bestemt oss for å fjerne eller begrense noen av dem. – sa han onsdag i Gdańsk Daniel De CarvalhoWizzAir-representant. – Takket være dette er vi i stand til å dirigere en del av flåten vår til nye destinasjoner, som Gdańsk – Kristiansand.

Ruten Gdańsk – Cork vil bli stengt. Den siste WizzAir-flyvningen til Cork har avgang 7. april. Dette vil imidlertid ikke være noe stort problem for passasjerer som er interessert i denne ruten, ettersom et annet lavprisflyselskap – Ryanair – fortsatt betjener der.

– Å eliminere ulønnsomme forbindelser og skape nye, mer lønnsomme er en normal praksis som vi må venne oss til – presidenten for Gdańsk lufthavn anerkjenner, Thomas Kloskowski.

Tilbaketrekking av transportører fra ruter mellom Polen og Irland er lett forklart. I følge statistiske data fra Statistisk sentralbyrå har antallet polakker som reiser til dette landet for å jobbe gått ned med 40 %. sammenlignet med 2007. Stadig flere av våre landsmenn søker arbeid i skandinaviske land.

Suksessen med flyforbindelser med Norge er påvirket av at prisene i polske butikker er svært attraktive for våre skandinaviske naboer. Stadig oftere kommer nordmenn til landet vårt for å slappe av og shoppe.

– Kjøpekraften til det økende antallet nordmenn som besøker Polen, er for eksempel synlig i omsetningen av taxfree-butikker, som på flyplassen vår er mye høyere enn i de der det ikke er noen tilknytning til Norge – legger Kloskowski til.

Selv om WizzAirs policy fokuserer på stabile ruter som vil generere inntekter hele året, utelukker det ikke muligheten for å lansere typiske ferieflyvninger.

– Vi er interessert i ruter som forbinder Polen med Svartehavet. Vi planlegger å etablere bånd med Georgia og Israel – avslører De Carvalho, selv om han ennå ikke gir ytterligere detaljer.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *