LIAA tiltrakk seg åtte investeringsprosjekter verdt 73 millioner euro – BNN

Det latviske investerings- og utviklingsbyrået (LIAA) tiltrakk 8 investeringsprosjekter for 73 millioner euro i løpet av de første åtte månedene i år, og totalt 459 arbeidsplasser vil bli skapt i disse selskapene, opplyser «byrået.

Det er andre investorer som er i ferd med å ta en investeringsbeslutning, hvis totale investeringsbeløp kan overstige 100 millioner euro.

Den totale investeringsprosjektporteføljen til LIAAs kunder når for tiden 5 milliarder euro, fordelt på omtrent 150 aktive prosjekter.

Ifølge LIAA er det i år lansert investeringsprosjekter innen sektorer som biomedisin, energi, smarte materialer, elektronikk og forretningstjenester.

Investorer representerer land som USA, Storbritannia, Sveits, Sverige, Norge, Ukraina og Litauen.

I en kommentar om investorenes attraktivitet innrømmer LIAA-direktør Kaspars Rožkalns at det i utgangspunktet etter starten av den russisk-utløste krigen var frykt for at investorinteressen kunne avta av sikkerhetsmessige årsaker, men dette skjedde ikke. ble bare delvis bekreftet.

«Investorinteressen har til og med økt, men det er å forvente at tiden som trengs for å ta en beslutning også vil øke, ettersom investorer vurderer nye risikoer mye mer nøye,» påpeker Rožkalns.

Videre mener LIAA-direktøren at Latvia for tiden står overfor en strategisk beslutning om hvordan de skal svare på interessen til selskaper av vestlig opprinnelse som ønsker å flytte virksomhetene sine fra Russland og Hviterussland.

I følge data fra revisjonsselskapet EY ligger Latvia i 2021 på tiendeplass i Europa når det gjelder antall nye prosjekter per million innbyggere, mens Litauen er på ellevte plass, mens Estland er på 24. plass.

I år rangerte Riga på 37. plass i Europa som den mest attraktive byen for investeringer de neste tre årene. Riga deler denne plassen med Genève og Torino, men ligger foran for eksempel kjente byer som Glasgow, Valencia og Stuttgart, avslører EYs forskningsdata.

For å fremme raskere økonomisk vekst fokuserer LIAA hovedsakelig på investeringsprosjekter med «høy merverdi», innrømmer Rožkalns.

Blant selskapene som gikk inn i Latvia i år er et svensk teknologiselskap Anodokse energisystemersom har til hensikt å utvikle en fabrikk for produksjon av batterier til elbiler i Riga.

På den annen side er et annet selskap som kom inn i Latvia et ukrainsk selskap Enamin, er verdens ledende leverandør av kjemiske forbindelser og relaterte tjenester til den farmasøytiske industrien. I følge Rožkalns vil dette selskapets inntreden styrke det raskt voksende biomedisinske økosystemet.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *