lev 10 år til på denne dietten, selv om du allerede er 60

En ny studie utført av forskere ved Universitetet i Bergen, Norge, indikerer at å følge et «optimalt kosthold» fra fylte 60 gir 9,1 år til forventet levealder, skriver De Morgen.

Å bytte fra det forskerne kaller et «tradisjonelt vestlig kosthold» til en mer næringsrik meny ved 60 år betyr ifølge studien at en mann ville leve til 90 i gjennomsnitt, i stedet for 81 år. leve til 85 i stedet for 85. kan leve opptil 93 år.

Men spørsmålet er om disse årene vil være lykkelige, fordi kostholdet har en dyp innvirkning på matvanene dine.

Rødt og bearbeidet kjøtt er forbudt. I henhold til dietten bør en person ikke spise mer enn 50 gram hvitt kjøtt per dag.

• Også søte drikker er uaktuelt.

• Ideelt sett spiser du 10 porsjoner frukt og grønnsaker per dag. Til sammenligning er det det dobbelte av de fem delene om dagen som anbefales av mange helseeksperter.

• Et eksempel på daglig inntak av frukt og grønnsaker i henhold til denne dietten: en stor tomat, en paprika, blandede salatblader, en halv avokado, en liten bolle med grønnsakssuppe, en banan, en appelsin, et eple, en kiwi og en håndfull bær hver dag.

• Den største helsegevinsten kan imidlertid oppnås belgfrukter: fra ingen per dag, som vanlig i det vestlige kostholdet, til 200 gram, omtrent det samme som en stor kopp bløtlagte bønner, linser eller erter.

25 gram nøtter per dag

• Hver dag 200 gram fiskom en stor skive sild.

• Fortsatt på menyen: 225 gram frokostblandinger per dag. For eksempel to tynne skiver rugbrød, en liten skål med frokostblanding og en porsjon brun ris.

• Maksimum 200 gram meieriprodukteren bolle med yoghurt for eksempel.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *