L’Équipe – Kontinuerlige sportsnyheter.

«Vi beviste at vi var samlet, at vi kunne forsvare sammen.» Ved mikrofonen til D8 viser Yann M’vila sin tilfredshet. Bleuets nådde en av sine «mål»: de slo Norge (1-0) uten å slippe inn mål. På slutten av denne første etappen av EM-sluttspillet tok France Espoirs-laget et viktig skritt mot den israelske turneringen. Med litt mer presisjon kunne hun ha presentert seg enda roligere i Norge neste tirsdag til returkampen. Faktum gjenstår: selv et 2-1 tap vil kvalifisere Bleuets.

Denne fredagen, på banen ved Stade Océane, kontrollerte Erick Mombaerts» spillere generelt debattene, avbrutt i det 72. minutt av ankomsten til banen til flere pro-palestinske demonstranter som ba om boikott av turneringen. Bleuets åpnet scoringen på dødball, takket være en annen «returnert» fra A: Raphaël Varane. Med litt suksess så Real Madrid-forsvareren sin heading lure Ostbo (22., 1-0). I andre omgang burde Cabella ha fått en straffe (57.), mens aktiviteten til Knockaert, holder, ikke ble belønnet. De to streikene hans ble reddet av den norske keeperen; Griezmann var for kort til å ta over den første (80.). Pajot sendte den siste franske muligheten ut av rammen (90.+5).