Latviske skiskyttere ved verdensmesterskapet i sprint plasserer seg bak de seksti beste

Roland Pužulis var best av latvierne, som tok 78. plass med en feil på to skudd, og tapte ved mål med tre minutter og 24,2 sekunder til den nye verdensmesteren Martin Fourcade fra Frankrike, som gjorde en feil i hvert av skuddene. .

Edgars Pikson, som tok en åttendeplass i fjorårets verdensmesterskap i sprint, startet løpet lovende. Etter et feilfritt første skudd lå Picson på 38. plass, men to feil under det andre skuddet presset latvieren tilbake til 81. plass, tre minutter og 29,2 sekunder bak Fourcade.

Andrejs Rastorgujevs endte på 83. plass, tre minutter og 33,9 sekunder bak vinneren med en skuddfeil, mens Artūrs Kolesnikovs, som skjøt feilfritt, tok 89. plassering, fire minutter og 7,8 sekunder bak Fourcade.

Sølvmedaljen i VM ble vunnet av norske Emil Hegle Svensen, som tapte 15,1 sekunder til Fourcade i mål med to skuddfeil, mens svenske Carl Juhan Bergman, som skjøt feilfritt, ble nummer tre, 17,7 sekunder bak vinneren.

136 utøvere krysset målstreken.

Fourcade har fortsatt førsteplassen på verdenscuprankingen for menn med 834 poeng, Svensen er nummer to med 807 poeng og Tysklands Andreas Birnbacher er tredje med 632 poeng.

I mellomtiden sitter Rastorgujevs for tiden på 75. plass med 22 poeng.

Lørdag går det et sprintløp på 7,5 kilometer for kvinner, hvor fire utøvere skal representere Latvia – Anete Brice fikk startnummer 71, Žanna Juškāne starter med 87., Inga Paškovska kommer inn på banen med nummer 100., og Baiba Bendika startnummer 103.

Det er allerede meldt at mesterskapet startet torsdag med blandet stafettkonkurranse, der Norge vant etter å ha anket, men det latviske laget ble forbigått med én runde og sto uten resultat.

Søndag skal menn og kvinner konkurrere i forfølgelse.