Latviske hockeyspillere lider nederlag i kvartfinalen i U-18 verdensmesterskap

Latvia anerkjente svenskenes overlegenhet med 1:6 (0:2, 1:2, 0:2).

Svenskene hadde en enorm fordel ved å hindre den latviske landslagsmålvakten Aksel Ozola med 20 skudd på den første tredjedelen, mens latvierne skjøt seks skudd i motstanderens mål.

I det femte minuttet scoret Noel Nords et mål, men i det 18. minuttet, etter en pasning fra Noah Dover Nilsson, scoret Dávids Eedström fra venstrekanten, og kastet pucken i høyre hjørne av målet foran mål med den vanskelige siden av pinnen.

I denne perioden var svenskene i mindretall to ganger, men latvierne klarte ikke å bruke flertallet. Men med Raivi Strazdins som forlot laget i mindretall, sørget svenskene for 3-0, med Utu Stänberjam som traff det øverste venstre hjørnet fra høyre kastesirkel.

Etter å ha ligget bak to ganger i første periode, begikk svenskene to feil i andre periode på 47 sekunder, og Latvia trengte 31 sekunder for å oppnå stort flertall. Dāvids Livšić, etter et raskt spill med forsvarsspiller Pēteris Bulānas, scoret målet i nærmeste hjørne – 1:3.

Latvia var i mindretall da Kārlis Česli ble utvist, og forsøkte forgjeves å kaste pucken ut av sonen sin, Zebs Forsfjalls rykket inn foran mål, hvorfra pucken kom til Dover Nilsson ved høyre stolpe, og han satte stikke inn – 4:1 til fordel for Sverige.

Stanberry scoret sitt andre mål i kampen 42 sekunder ut i siste periode, og sendte pucken forbi målvakten i venstre hjørne av nettet.

6:1 64 sekunder før kampslutt scoret Simon Zetter i et kjapt angrep.

Krister Ansons hadde også en assist i det latviske landslagsmålet, men Ozols stoppet 49 av 55 skudd på mål.

I det svenske målet stoppet Noah Erliden 15 av 16 skudd.

Det har allerede blitt rapportert at i andre kvartfinaler torsdag slo amerikanske hockeyspillere Tsjekkia 4:1 (1:0, 1:0, 2:1), Slovakia slo Finland 3:2 (1:0, 2:0) , 0:2), men Canada slo Sveits 7:3 (1:1, 5:1, 1:1).

I den første av en seiersrekke på to kamper i kampen om plassen i elitedivisjonen slo Norge Tyskland 6-1 (2-0, 2-0, 2-1) torsdag.

I kampene i undergruppene tapte latviske ishockeyspillere mot USA med 1:7, anerkjente overlegenheten til sine finske jevnaldrende med 2:5 og Sveits med 1:5, men beseiret Norge med 1:0 i kampen om å komme inn. kampen. kvartfinale og beholde plassen i elitedivisjonen.

Sverige slo Canada 8-0 i undergruppe A, slo Slovakia 5-3, slo Tsjekkia 2-0 og slo Tyskland 3-0.

I gruppe A hadde Sverige 12 poeng på fire kamper, Canada ni poeng, Slovakia fem poeng, Tsjekkia fire poeng, men Tyskland avsluttet gruppeturneringen uten poeng.

I gruppe B har USA etter fire kamper 12 poeng, Finland ni poeng, Sveits seks poeng, Latvia tre poeng, men nordmennene har ikke tatt poeng på fire kamper.

Semifinalene er berammet til 29. april, men prisene deles ut en dag senere. Tyskland og Norge, som tok de siste gruppeplassene, kjemper om å beholde plassene i elitedivisjonen.

Ingen landslag ble nedrykket til en lavere divisjon i fjor, med det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) som diskvalifiserte russiske og hviterussiske ishockeyspillere fra internasjonale konkurranser på grunn av Russlands invasjon av Ukraina, og åtte landslag deltok i verdensmesterskapet.

I fjor startet latviske ishockeyspillere verdensmesterskapet i elitedivisjonen med seier over Sverige (3:2), men tapte deretter mot Finland med 1:4 og anerkjente overlegenhet fra Sveits med 3:4, og tok fjerdeplassen. i undergruppen. I kvartfinalen tapte latvierne mot USA (3:13).

Som forberedelse til verdensmesterskapet tapte latviske hockeyspillere for Tsjekkia 2:4 i testkampen og slo Tyskland 5:4.

I arbeidet med det latviske U-18-landslaget får Oļegs Sorokin også i år assistanse av Juris Ozols og Herbert Vasiļjevs, samt keepertrener Edgars Lūsiņš, videotrener Artūrs Barovskis og målvaktstrener fysisk trening – Raivis Miezāns.

Liste over latviske U-18 hockeylagspillere:

keepere: Aksels Ozols, Linards Feldberg (begge – «Riga»), Nils Roberts Mauriņš («Sodertalje, Sverige);

forsvarere: Viktors Kurbaka, Alex Leonovs, Krists Retenais (alle – «Riga»), Pēteris Bulans (Šikutimi «Sagueneens», QMJHL), Darel Uljanskis (Stockholm AIK, Sverige), Harijs Cjunskis («Lugano», Sveits), Bruno Petrović (Vasas «Sport», Finland);

angripere: Rodions Boltramovićs, Rauls Ozollapa, Raivis Strazdiņš, Tom Mots, Valters Niedrājs, Kārlis Nauris Česlis, Kristers Ansons (alle – «Rīga»), Olivers Mežiņš («Tukums»), Dāvids Livšić, («Kurbadeiko» ( «Kurbadeiko») St. John’s Sea Dogs, QMJHL, Canada), Kristofers Krūmiņš (Jersey Hitmen, USPHL, USA), Markus Streikiš (IFK Taby, Sverige), Valdis Dommers (Schewenninger, Tyskland), Gustavs Līcis-Līcītis (“KooVee” , Finland ).