LA MINUTE SPORT Sportsnyheter for denne onsdagen 12. oktober

Nicolas Usaï, Joël Mercier og Rani Assaf (Foto Corentin Corger)

Som hver dag fra mandag til fredag, oppdag det viktigste av Gards sportsnyheter i noen få opplysninger.

OL i Nimes

Fomba og Dias hedret. Det er en historisk tradisjon at gruppen av Central Club-supportere, installert på den sørlige tribunen, hvert år arrangerer en aperitiff i starten av sesongen slik at medlemmene kan dele en vennskapelig stund med spillerne. Mens Costières stadion stenger om noen uker, var det ikke i den legendariske Paul-Calabro-hallen, men på treningssenteret Bastide at arrangementet fant sted i går kveld. Alle ansatte og spillere var til stede samt president Rani Assaf. Det var Joël Mercier, president i Central Club og tilhenger av Crocos i 60 år, som tok ordet først for å takke alle spillerne for at de var tilstede og for å se dette » stor familie « gjenforent. Deretter overleverte han to malerier laget av ham i fyrstikker som representerte en krokodille med en ball. Den første til kaptein Lamine Fomba fordi han er en «slår» og den andre til Lucas Dias «fordi du kom på alle festene våre». Det var da Nicolas Usaï som talte: «Den sportslige situasjonen er delikat, men spillerne er fast bestemt på å komme seg ut av den. Denne gruppen trenger samhold og alle vitale krefter, i håp om at mange støttespillere vil være tilstede på lørdag. » Til slutt sa presidenten for NO også noen få ord, og kunngjorde fremfor alt at den tradisjonelle januargalette des rois til Central Club kan gjøres i mottakshallen på Antonins stadion. Joël Mercier ønsket også å hylle Fabien Ordonez, referenten til supporterne: «Det er flott å ha en slik person som vi kan ringe til. » Øyeblikket fortsatte og ble avsluttet med et stort suvenirbilde. En liten pause for spillerne som kom tilbake på trening i formiddag.

Moussa Koné og Nîmes møter Olympique de Marseille i en vennskapskamp (Foto Anthony Maurin).

Tre vennskapskamper i pausen. Fotball-VM nærmer seg med stormskritt og det er bare fire dager igjen til våpenhvilen som vil stoppe Ligue 2 fra 12. november til 26. desember. For å fylle disse seks ukene uten konkurranse, stoppet Nîmes-staben tre vennskapskamper. Krokodillene møter Rodez (L2) 9. desember, Bastia (L2) 16. desember og Marseille (L1) 20. desember. Hvis plassene til kampene ikke er offisielle ennå, kan Nîmes spille mot korsikanerne på Antonins stadion ti dager før gjenopptakelsen for å luske i nytt utstyr før den offisielle innvielsen mot Guingamp. På den annen side er det ikke forventet at NO vil reise på praksisplass, men det kan ikke utelukkes at teamet vil dra i to eller tre dager utenfor Nîmes. » Tanken er å bo i Gard eller ikke for langt. Refleksjonen oppstår over kvaliteten på landet,» forklarer Nicolas Usaï, treneren til Nîmes Olympique.

Målvakt Tao Paradowski har sin første uke med profftroppen (foto Norman Jardin)

En ny gutt på trening. Vi nevnte i går, i sportsminuttet, sanksjonen som rammer kvartetten Boudache, Delpech, Doucouré og Nazih, som hadde den dårlige ideen å komme for sent til trening forrige fredag. Nicolas Usaï har bestemt seg for å sende dem for å trene hele uken med reservelaget. For å erstatte Amjhad Nazih, som fjerde keeper, dro Nîmes-staben for å søke keeperen til U18-regionen, Tao Paradowski (17), som gjør sin første opptreden med proffgruppen denne uken. Den unge spilleren kom til Nîmes denne sesongen fra AS Nancy-Lorraine og viste gode disposisjoner. » Til tross for sin lille størrelse, har den kvaliteter, spesielt når det gjelder eksplosivitet. påpekte Anthony Babikian, keepertreneren. I Nîmes, som andre steder, er noens ulykke noen ganger andres lykke.

Tchokounté er skadet i hamstrings (Foto Anthony Maurin).

Ingen skade for Tchokounté. Vi nevnte, i tirsdagens sportsminutt, hamstringskaden påført av Nîmes-spissen Malik Tchokounté. Dette hadde forhindret ham fra å starte forrige lørdag på Quevilly-Rouen, og han forble under omsorg denne uken. De medisinske undersøkelsene som ble utført i går avdekket ingen lesjoner. Toppscoreren i Nîmes (4 mål på 11 kamper) unngår en lang utilgjengelighet og han vil gjennomgå tester under trening på torsdag for å finne ut litt mer om oppfølgingen av denne skaden og om han kan være med i troppen. . som vil være vertskap for Amiens på lørdag.

USAM Nimes Gard

Ahmed Hesham er i utvalg med Egypt (Yannick Pons)

Tre Nîmes i utvalg. I håndballen pågår det for tiden en landskamppause. Dermed dro tre usamister for å bli med i utvalget deres. Ahmed Hesham og Mohammad Sanad har gjenforent seg med Egypt-laget. Etter et internship i Kairo skal faraoene spille to vennskapskamper i Bahrain. Dette er en av de siste samlingene før VM 2023 som spilles i Polen og Sverige fra 11. til 29. januar. Et VM hvor Slovenia også skal delta med sin keeper Joze Baznik som møter Frankrike i gruppespillet. På programmet denne uken for slovenerne: to kamper mot Bosnia-Hercegovina og Kosovo. Blant de unge franske lagene har flere Nîmes også blitt kalt opp. Blant Blues U21 vil Guéric Vincent fly til Budapest for å spille en turnering og møte Norge, Danmark eller Ungarn. På den annen side er de fire usamister som skal være en del av Frankrikes U19-lag: Thibaut Bonidan, Matéo Gomez, Thibault Le Bourhis og Galian Varlet. Etter en samling i Maison du handball i Créteil, skal de delta på Eaubonne (95) på TIBY, en internasjonal turnering, hvor også Portugal, Ungarn og Kroatia vil være tilstede. De grønt lag kommer tilbake til mesterskapet fredag ​​21. oktober kl. 20.00, på Parnasse, mot Istres.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *