Kristen skolesjef slengte for å si at familien er mamma, pappa og barn

– Ifølge Bibelen er homofili synd og det lærer vi elevene, sier Bjørn Valde, leder ved en kristen skole i Norge. Ordene hans forårsaket en storm i dette landet. Kunnskapsministeren erklærte at verdiene hun forkynner «tilhører fortiden».

Bjørn Valde, 73, er rektor ved Innherred Kristne Skole i Mosvik. I et intervju med regionavisen Trønder-Avisa sa han at «I følge Bibelen er homofili en synd og det er det vi lærer elevene». Imidlertid la han til at «vi lærer ikke hat».

Samfunnet mangler regler

Valde sa til en annen avis, Dagbladet, at det norske samfunnet var på vei mot «ingen regler i det hele tatt». «Skolesjefen kritiserer temaer som abort, eutanasi og LHBT-politikk. Han slår fast at det norske samfunnet har forlatt Bibelen opoka.pl.

– Da den norske grunnloven ble til, var grunnlaget den evangelisk-lutherske religionen. Når du forlater det, forlater du grunnlaget som demokratiet ble bygget på, sier 73-åringen til Dagbladet.

Innerred Christian School lærer barn at en familie består av en mor, far og barn, ikke to personer av samme kjønn med barn. Velde understreker at kristendommen er grunnlaget for undervisningen på skolen hans.

Ordene til etablissementsdirektøren gledet ikke kunnskapsminister Tonje Brenn, som skrev en e-post til Dagbladet. – Verdiene han forsvarer tilhører fortiden, sier Brenn.

Negative ord om homofili er «problematiske»

Også Inge Alexander Gjestvang, leder i Norsk forening for kjønn og seksuelt mangfold (FRI), viste til Bjørn Valdes uttalelse. Kvinnen sa at uttalelsene hennes var «problematiske» og at «alle elever har rett til et trygt og kvalitetsmessig skolemiljø som bidrar til helse, trivsel og læring».

DEON.PL ANBEFALER

«Det er vanskelig for en normal person å forstå hvorfor det å lære rollen som far og mor i familien ville være skadelig for helse eller velvære, men – som du kan se – for kjønnsaktivister er slik utdanning dårlig for helsen din. « – sier opoka.pl.

Jorunn Hallaråker Heggelund, generalsekretær i Forbundet Frie Kristne Skoler, som Mosvik skole tilhører, mener at «flere av skolene våre har et verdifullt dokument som også snakker om samliv og utøvelse av homofili. De har all rett til å gjøre det.»

Ifølge Heggelund har skolene rett til å lære bort at homofili er synd. Dette betyr imidlertid ikke at personer med homofile tendenser ikke skal respekteres.

Kilde: opoka.org.pl/tk

Vi lager DEON.pl for deg

Du kan støtte oss her.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *