Kong Harald blir operert og får pacemaker

Det er en spennende dag for kong Harald av Norge. Den 87 år gamle monarken legger seg under kniven igjen i dag. Han ble hjerteoperert, melder den norske retten.

I slutten av februar, mens han var på ferie i Malaysia, fikk kong Harald en infeksjon som førte til at han ble innlagt på den malaysiske øya Langkawi. Kongen fikk god omsorg der og fikk til slutt reise tilbake til Norge med en midlertidig hjertestarter.

Permanent pacemaker

I dag melder norsk domstol at den 87 år gamle kongen må legge seg under kniven igjen. Han vil få permanent pacemaker på grunn av lav puls. Inngrepet vil finne sted i dag på Rikshospitalet i Oslo. «Etter det vil kongen bli på sykehuset i noen dager til,» sa retten. Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra var forrige uke på sykehus for å besøke kong Harald.

Les mer under bildet.

Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra ved Oslo sykehus.

Oppdatering: Norsk Kong Haralds hjertestarter er vellykket installert, melder norsk rett. – Hans Majestet Kongen fikk en permanent pacemaker i dag. Operasjonen var vellykket og Kongen har det bra, sa 87 år gamle Haralds lege.

Skjør helse

Kong Harald har en stund slitt med helseproblemer. For eksempel lider kongen ofte av en luftveisinfeksjon og går turer ved hjelp av stokk. Den norske monarken har imidlertid ingen planer om å abdisere, slik kollegaen dronning Margrethe gjorde tidligere i år. Kong Harald gjorde det nylig veldig klart at han har avlagt ed på Grunnloven, som han sier er «for livet».

Bilder: ANP

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *