Kasakhstan fordømmer forsøk på å rekruttere sine borgere til den russiske hæren…

11:01 .: Flying av drone er forbudt for russere i Norge, bekrefter rettferdighet

Forbudet mot overflyvning av norsk territorium av russere, vedtatt som reaksjon på krigen i Ukraina, gjelder også for droner, ifølge en dom avsagt fredag ​​av norsk høyesterett. Denne dommen kan føre til en ny behandling av saken til Andrei Yakunin, sønn av en tidligere nær venn av Russlands president Vladimir Putin, som i fjor ble frikjent i Norge etter å ha fløyet droner over Svalbard under en båttur rundt denne norske arktiske øygruppen.

En domstol i første instans og deretter en lagmannsrett hadde frikjent ham, og vurderte at forbudet mot overflyvninger som ble innført i Norge som i EU for russiske statsborgere og enheter etter invasjonen av Ukraina fra Russland ikke gjaldt droner. Løslatelsen av Andrei Yakunin, hvis far, Vladimir Yakunin, eks-president i det russiske jernbaneselskapet, noen ganger beskrives som en fortrolig av Vladimir Putin, førte til at siktelsen mot flere andre russere ble mistenkt for å fly droner i Norge.

Landets høyeste domstol, Høyesterett, avga en annen oppfatning fredag ​​og fant at begrepet «fly» som ble brukt i EUs sanksjonstekst Norge på linje med også dekket droner. Hun ba derfor retten i første instans om å eventuelt revurdere saken i lys av de andre argumentene forsvareren fremførte for å få løslatt Andrei Yakunin.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *