Karina, 23, fra Liepāja, døde under mystiske omstendigheter i Norge

Karinas bekjente skriver på sosiale nettverk at en «energisk, munter, elsket og respektert jente» døde. Den norske portalen ba.no meldte om dødsfallet til jenta i Bergen. Der, 5. april, ble en 23 år gammel latvisk mann, Karīnas livspartner, arrestert for å ha drept kjæresten. Jentas levninger ble funnet i kjellerleiligheten der hun bodde.

Forholdet mellom den avdøde unge kvinnen og kjæresten hennes varte i omtrent fire år. De to ungdommene møttes i Latvia, men for rundt et år siden flyttet jenta til Bergen for å bo sammen med kjæresten og foreldrene hans.

Karinas kjæreste jobbet som snekker og etter jentas død ble han arrestert og anklaget for drap på kjæresten, men ble senere løslatt fordi det finnes en versjon om at Karina tok selvmord etter en krangel med kjæresten, skriver ba.no.

Avdødes venninne Alice beskriver Karina som blid, som hun møtte helt nylig, for en uke siden – 1. april, da den nå avdøde unge kvinnen fortalte henne at hun hadde fått jobb i en sentralt beliggende hurtigservering. fra Bergen.

Søsteren til avdøde Karina, Elīna Skudra, som selv bor og jobber i Irland, fortalte portalen liepajniekiem.lv: «Politiet og ambulansen ble tilkalt av partneren hennes, som også fant henne. De flyttet begge til Norge i fjor sommer. Begge er fra Liepāja. Siden ingen andre var hjemme, ble mannen pågrepet og løslatt. Politiet fant omstendighetene mistenkelige, og han ble pågrepet mistenkt for drap.»

Karinas søster har ikke mer detaljert informasjon om omstendighetene rundt søsterens død eller årsaken til hennes død: «Etter obduksjonen ble det ikke oppdaget tegn til vold, og han (Karinas partner ) ble løslatt. Politiet har ikke gitt ytterligere opplysninger om dødsårsaken. Norsk presse gir heller ikke detaljert informasjon om dødsårsakene.

Mandag ba pårørende til den avdøde unge kvinnen om hjelp fra medborgere til å frakte levningene hennes fra Norge til Latvia – rundt 4000 euro. Nå er alle nødvendige penger samlet inn og donasjoner fra andre mennesker er ikke lenger nødvendig, opplyste Karinas søster Elīna til Kasjauns.lv.

Kasjauns.lv/Foto: fra familiearkivet

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *