Justisministre fra nordiske og baltiske land diskuterer bistand til Ukraina i Vilnius

– En av de viktigste sakene på agendaen er støtte til Ukraina og menneskene som har forsvart landet sitt og de demokratiske verdiene i Europa i mer enn seks måneder, sa den litauiske justisministeren, Ewelina Dobrowolska.

«Vi må diskutere og bruke alle mulige juridiske veier som vil tillate oss å søke internasjonalt straffeansvar for den russiske diktatoren og andre som planla og ledet aggresjonen i Ukraina. Samtidig må vi snakke om å rette opp skadene som ble påført Ukraina og mulighetene for å gjenoppbygge landet ved å bruke eiendelene som er frosset av angriperne,» sa hun.

Ministrene og delegasjonssjefene vil også diskutere digitalisering av rettslig virksomhet, bekjempelse av nettkriminalitet, hatytringer og forbrytelser, overføring av domfelte til opprinnelseslandet, spørsmål om vold mot kvinner vil bli behandlet, Litauens justisdepartement rapportert.

Estlands justisminister Lea Danilson-Jarg, Finlands justisminister Anna-Maja Henriksson, Islands justisminister Jonas Gunnarsson, samt representanter for justisdepartementene i Latvia, Danmark, Norge, Sverige og en representant for sekretariatet for Nordisk ministerråd kommer til Litauen.

Justisministrene i de nordiske og baltiske landene møtes tradisjonelt annethvert år.


Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *