Innsamling til kjøp av en drone til Ukraina har startet i Norge

Folket i Norge har sluttet seg til aksjonen «Bayraktar for Ukraina». I fjordenes land er det startet en innsamling med mål om å kjøpe en kampdrone for den ukrainske hærens behov. Tidligere hadde litauerne og polakkene tatt lignende tiltak.

Innsamling på Spleis.no-portalen ble satt opp av Norwegian advokat Bengt Erik Waldow. – Alle pengene vil gå direkte til produsenten eller til hjelpefondet som forvaltes av den ukrainske ambassaden i Norge – leser vi i beskrivelsen presentert av ham. – Litauen samlet inn beløpet for én Bayraktar per dag, polakker og ukrainere fikk beløpet for tre droner. Norge må i hvert fall gjøre det samme – mobiliserer advokaten.

Kjøpet av Bayraktar TB2 kampdrone koster rundt 5,5 millioner dollar (~ 55 millioner kroner). Helt fra starten av innsamlingen klarte nordmennene å samle inn over 417 000. kr. – Informasjon om oss fant veien til den tyrkiske avisen. Jeg jobber nå med norske medier for å få nasjonale overskrifter. Jeg har også informasjon om at svenskene tar lignende grep. Hvis nordmennene ikke liker noe, er det tapet av svenskene – skrev Bengt Erik Waldow 18. juli.

#BayraktarChallenge-kampanjen involverte blant annet polske kjendiser. Innsamlingen grunnlagt av publisisten Sławomir Sierakowski ble støttet av skuespillere, journalister og mediefolk. Noen av dem tilbød i bytte blant annet en felles middag eller en dag på filmsett. Den 20. juli oversteg det totale betalingsbeløpet PLN 18 millioner.

Kilde: MojaNorwegia.pl

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *