igjen og igjen offerkoret [L’Agora]

Turbo-viktimisering ble antatt å ha sin opprinnelse med wokisme og homoseksualisering av den vestlige verden. Nei! For med hver artikkel om spørsmålet om Afrikas manglende evne til å utvikle seg, skriver et betydelig antall nordafrikanere eller afrikanere til Breizh-Info for å argumentere for at Vesten bare lever gjennom plyndringen av naturlige ressurser han utfører i Afrika.

Samme systemiske refreng siden slutten av koloniseringen: Hvis Afrika ikke klarer å utvikle seg er det på grunn av den hvite mannen som plyndrer det! Khalalisering av et helt kontinent!

Spesielt i Algerie er offerrefrenget en statlig pensjon. FLN, som har hatt makten uten avbrudd siden 62, er plaget av korrupsjon og fremfor alt av inkompetanse og uorganisering. Algererne frigjorde seg fra den franske okkupanten for å bli okkupert av FLN, dets apparatchiks og dets generaler. Og alt dette for å forfølge bare én drøm: å vende tilbake til den tidligere kolonisatoren! Stor suksess denne uavhengigheten! Det som i Algerie kan utløse en revolusjon er ikke prisstigningen eller begrensningen av de få frihetene som FLN gir, det er slutten på innvilgelsen av visum fra Frankrike! Fordi den algeriske gaten lever bare for det: å ha visum for å forlate Algerie! Litt som om franskmennene bare hadde lett etter én ting siden 45: å bo i Tyskland og selge smuglersigaretter på Alexanderplatz!

For å glemme denne rå virkeligheten, foretrekker mange algeriere ta tilflukt i humor og dermed gjøre narr av landets ugyldighet eller velge islam for å vende tilbake til de gode gamle dagene i Arabia på 700-tallet med dets stammer og kameler. Men et tredje valg har tatt overhånd: å låse seg fast i en offerstilling. Faktisk, hvis Algerie er null, er det fordi «Frankrike plyndrer det». Magi! Og den algeriske hæren gjør ingenting? Hun som i likhet med den tyrkiske hæren «ryster verden», ville hun ikke klare å ta tilbake kontrollen over landet? Ikke selvfølgelig, fordi hovedlederne er det «betalt av Frankrike og Israel».

Israel, det eneste utviklede landet i regionen, som bare slites ut hvis det ikke brukes til å glemme sine egne grusomheter.

Kort sagt, Algerie – og dette gjelder også Marokko og Tunisia – har låst seg fast i fornektelse og offergjøring. Det er ikke, blant flertallet av statsborgere i dette landet som skriver til oss, den minste begynnelse på begynnelsen av bevissthet. Det verste er at den tradisjonelle sommervandringen av algeriere bosatt i Frankrike vil forsterke denne schizofrenien. Fordi de vil vende tilbake til sitt «paradis» Aures eller Constantinois i en måned og vil returnere mer patriotiske enn noen gang mens de skjelver ved tanken om å bli sendt tilbake til dette samme «paradiset». Schizofreni! Massefornektelse!

Vi forteller imidlertid alle våre algeriske venner at de kan reise hjem og at Frankrike vil klare seg uten talentene deres. Det blir vanskelig, men vi skal klare det! Festen er over, du kan gå, for valg etter valg er det klart at den massive tilstedeværelsen av ikke-europeere opprører den franske befolkningen sterkt. Bortsett fra LFI-sårene som ikke lever med det, selvfølgelig.

Hvis fornektelsen av Algerie-Marokko-Tunisia er en nasjonal idrett, sør for Sahara, er observasjonen enda grusommere. Ingen av disse landene har lyktes i å komme seg ut av underutviklingen og eksporterer til syvende og sist bare sine råvarer og sin befolkning. På tuppen av det svarte kontinentet fremstår Sør-Afrika, alene, som en oase for utvikling, i hvert fall frem til 1991. Fra nå av lever det på hovedstaden i apartheid-årene og på den organisatoriske kapasiteten og skaperen av 9,5 % av hvite som landet fortsatt har.

Denne uforsonlige observasjonen forhindrer imidlertid ikke de sør for Sahara som skriver regelmessig til Breizh-Info fra å argumentere for at deres endemiske underutvikling skyldes plyndring av kobolt eller olje av de hvite. Ja, de er der fortsatt! Men i likhet med Mugabes Zimbabwe, ville det være morsomt og lærerikt å la gruvene og oljebrønnene stå under absolutt kontroll av landene som er vert for dem. Det er olje i Angola, selvfølgelig, men vet den angolanske staten hvordan man driver en oljebrønn? Det er det virkelige spørsmålet! Kobolten som brukes til smarttelefonene våre og elbilene våre kommer hovedsakelig fra 19 åpne gruver i den sørøstlige delen av Den demokratiske republikken Kongo. Hvis de hvite i morgen overlater kontrollen over disse gruvene til lokalbefolkningen, hva vil skje?

Også her lyktes kongoleserne å frigjøre seg fra belgisk kolonisering i 1960, men siden den gang har Kongo vært en kloakk undergravd av underutvikling og etniske konflikter. Og kongoleserne for å innse at balansen og den etniske freden bare holdt takket være tilstedeværelsen av kolonisatoren. Når han dro, gjenopptok de forskjellige folkene sine endemiske krangel fra tidligere kolonisering, som til slutt bare var en parentes i massakren av Afrika i seg selv. Kongo sitter på en enorm undergrunn full av sjeldne råvarer, men den kongolesiske staten, kongolesiske forskere, det kongolesiske sivilsamfunnet, kongolesiske selskaper er ganske ute av stand til å utnytte disse rikdommene.

I 1972 opprettet Norge, det fattigste landet i Europa ved slutten av andre verdenskrig, et oljeselskap for å utnytte olje fra Nordsjøen. I dag sysselsetter Equinor 29.000 personer i Norge, er fortsatt majoritetseid av den norske stat og driver oljebrønner så langt unna som Angola. Hvorfor gjør ikke den angolanske staten det samme og forbløffer verden med sin teknologiske dyktighet?

Borgerkrigsårene kanskje? Det må forstås klart at en borgerkrig eller en katastrofe ikke kan gi opphav til påfølgende tiår eller århundrer med underutvikling: landene i det tidligere Jugoslavia ble revet fra hverandre på 1990-tallet, i dag er de alle fra utviklede land og Frankrike har ikke lidd særlig under Serbisk eller slovensk immigrasjon. Det samme gjelder Irland, hvis territorium fortsatt potensielt er i krig, eller Japan, hvor tusenvis av kvadratkilometer fortsatt er ubeboelige etter tsunamien som la Fukushima kjernekraftverk under vann. Disse landene har strukturelle eller historiske handikap som ikke hindrer deres utvikling!

Dessuten har Haiti, et stykke Afrika midt i Det karibiske hav, vært uavhengig siden 1804 og er fortsatt et av de mest seedieste landene i verden. Og hva med Etiopia, som bare ble kolonisert i 5 år (mellom 1936 og 1941) av italienerne og som fortsatt har den høyeste underernæringsraten for barn på planeten!

Er det etiopiere eller haitiere blant våre lesere? Hvis ja, kan de forklare oss hvordan den hvite mannen er ansvarlig for deres ulykker?

Afrika som helhet har fortsatt ikke lyktes i å finne sin modell. La henne være beroliget: heller ikke den arabiske verden! Men disse to globale enhetene er en bekymring for alle europeiske land og deler av Nord-Amerika, på grunn av deres frodige demografi og oppførselen til noen av deres statsborgere i landene som ønsker dem sjenerøst velkommen.

Det er på tide å komme seg ut av fornektelse og permanent utsatthet. Hvis Afrika er der, er det dets feil, helt og holdent dets feil, utelukkende dets skyld. Å låse seg inne i fornektelsen av sitt eget ansvar øker bare hans ulykkelighet. Det er opp til afrikanerne å finne sin vei og sin utviklingsmodell og derfor la oss være i fred!

Anne Sophie Hamon

Presisering: synspunktene som presenteres engasjerer kun forfatteren av denne teksten og på ingen måte vår redaksjon. Alternative medier, Breizh-info.com er fremfor alt forpliktet til ytringsfrihet. Dette innebærer naturligvis at ulike, til og med motstridende, meninger kan finne sin plass.

Foto: DR
[cc] Breizh-info.com, 2023-utsendelser uten kopiering og distribusjon med forbehold om å nevne originalkilden

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *