I saken om drapet på mindreårige Justine er det motsetninger i vitneforklaringene til faren og stemoren, sier Ruk

Ruks understreket at ingen andre detaljer ennå kan gis, inkludert motivet for drapet og om jenta ble drept med vilje eller ved en tilfeldighet.

Politiet må fortsatt jobbe og konsolidere bevisene, og det er bestilt en rekke ekspertuttalelser, som fortsatt venter på resultater, bemerket politimesteren.

5. mai forsvant syv år gamle Justine Reinikova i Rogovka, Nautreni Parish, Rēzekne fylke. Jenta hadde helseproblemer. Det sies at jenta forlot hjemmet sitt fredag ​​kveld rundt klokken 19.00 og ikke kom tilbake.

Politi og frivillige satte i gang en massiv leteinnsats og søkte flere titalls kvadratkilometer av det enorme området, men søket ga ingen resultater på lenge. I utgangspunktet, som en versjon av jentas forsvinning, ble muligheten for at hun forlot gården selv og gikk i ukjent retning vurdert. Samtidig, siden de første dagene av hennes forsvinning, har politimyndigheter jobbet med flere versjoner, inkludert den om at en straffbar handling kan ha blitt begått mot jenta.

Liket av den unge jenta med åpenbare fysiske skader ble funnet nedgravd i kjelleren i et forlatt hus, midt i skogen flere titalls kilometer fra bostedet til den unge jenta, før jul.

To personer – Justines far og stemor – ble pågrepet mistenkt for å ha begått et mulig straffbart forhold. 21. juni besluttet retten i Rēzekne å arrestere de to mistenkte. De to personene er mistenkt for å ha begått en særlig alvorlig forbrytelse mot en mindreårig som ikke kunne forsvare seg på grunn av sin alder.

Politiet innledet straffesak etter straffelovens artikkel 117 for grovt drap. En slik forbrytelse kan straffes med livsvarig fengsel eller frihetsberøvelse i en periode på 10 til 20 år med prøvetid i en periode på inntil tre år, med eller uten inndragning av eiendom.

Ruk har tidligere innrømmet overfor LTV og TV3 at drapet på Justine sannsynligvis skjedde under påvirkning av alkohol. Politiet er ennå ikke klare til å avsløre hvorfor Justini ble myrdet. Ruk sa ikke om faren og stemoren samarbeidet med politiet og vitnet.

Latvisk fjernsyn rapporterte at den savnede jentas familie var under oppsyn av foreldreløse domstolen. Faren og svigermoren til jenta med fire barn var nykommere, familien flyttet til Rogovka for rundt seks måneder siden. Fordi jenta har helseproblemer, går hun ikke på den lokale skolen. Jentas biologiske mor bor i utlandet.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *