I overskriftene denne torsdagen 20. juli…

Politikk. Ordet hadde vært på alles lepper i flere måneder: en omstokking ville være i sikte i administrasjonen. Dette bør kunngjøres denne torsdagen av Élisabeth Borne, forsterket denne uken i rollen som regjeringssjef av Emmanuel Macron, på slutten av de 100 dagene med forsoning. Ifølge AFP som siterer ministerielle kilder, skal kunngjøringen skje i løpet av dagen, uten ytterligere detaljer.

Værmelding. Etter en dag med intens varme i Sør-Frankrike, bør ikke kvikksølvet falle igjen denne torsdagen 20. juli. Météo-France-bulletinen indikerer at 9 avdelinger er fortsatt satt i oransje hetebølgeberedskap. Disse er Hérault, Gard, Vaucluse, Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône, Haute-Corse og Corse-du-Sør.

Sport. Verdensmesterskapet i FIFA for kvinner åpner i Australia denne torsdagen for en måned med kamper (til 20. august), med førstedagskampene i gruppe A og B: New Zealand møter Norge fra kl. 9 i Auckland (New Zealand), etterfulgt av Australia. mot Irland ved middagstid i Sydney (Australia). Vår Blå deltar i konkurransen 23. juli med en kamp mellom dem og jamaicanerne.

LES OGSÅOmstokking: Macrons «perverse middag»

opptøyer. Regningen for fremskyndelse av gjenoppbyggingen av bygninger som ble skadet under opptøyene som fulgte etter døden til unge Nahel i slutten av juni går inn i førstebehandlingen i halvsykkelen denne torsdagen. Teksten, som ble vedtatt enstemmig av Senatet onsdag, gir tre fullmakter slik at regjeringen kan lovfeste ved forordninger, for å svare på det haster med situasjonen som mange mennesker befinner seg i. mange kommuner berørt ved byvold.

dmp

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *