Hvordan lære norsk gratis før du reiser til Norge

DE Nordmenn setter alltid pris på en besøkende som anstrenger seg for å si noen lokale ord.

Å snakke litt av det lokale språket kan være veldig nyttig når du reiser. Selv det mest grunnleggende vokabularet kan berike reisen din og gi deg en bedre forståelse av kulturen. Før turen lar dette deg forutse opplevelsene du vil få.

Takket være nettbaserte verktøy og ressurser har det aldri vært enklere å begynne å lære et fremmedspråk, uansett erfaring med å lære språk på skolen. Hvis du bestemmer deg for detlære norskdet er viktig å starte tidlig.

Trenger du å lære norsk?

Den siste utgaven av EF English Proficiency Index rangerer nordmenn på fjerde plass i verden for deres engelskkunnskaper som ikke har morsmål. Denne ferdigheten er høyest i de to største byene, Oslo og Bergen.

Men selv på landsbygda snakker praktisk talt alle nordmenn i det minste litt engelsk – sikkert nok til å hjelpe en bortkommen eller forvirret reisende – men de fleste snakker flytende engelsk gjennom et helt liv med utdanning, TV og kino, fanatisme for engelsk fotball og reiser over alt. over hele verden.

Så med mindre du planlegger å flytte til Norge, i så fall bør det å lære norsk stå høyt på oppgavelisten din, er det ikke nødvendig å bruke timer på det i det hele tatt før en reise. Når det er sagt, vil lokalbefolkningen bli glad hvis du vil øve på noen av frasene du nettopp har lært mens du var i landet.

Gratis nettkurs

Det finnes mange betalte nettkurs av varierende kvalitet og pris, men Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) har en fantastisk gratis ressurs for å begynne å lære språket.

Dette 12-delte kurset, kalt «Norsk på nettet», er laget for å hjelpe nykommere til Norge å bli kjent med språket fra dag én. Nybegynnerkurset bruker historier, lydfiler og flashcards for å lære bort ordforråd og uttale mens de følger eventyrene til nye familier i Norge.

Tilgjengelige nedlastinger inkluderer en 139-siders manual, grammatikkdiagrammer og lydspor. Selv om dette ikke er et kurs for reisende, omhandler de to første leksjonene introduksjon og grunnleggende vokabular for reiser.

Eksperter fra Universitetet i Oslo har også bidratt til Future Learn-plattformen ved å tilby et gratis nybegynnerkurs om å lære norsk. Selv om det er en betalt plattform, er tilgangen til norskkurset gratis i en begrenset periode.

Når du har nådd et visst nivå, kan du teste deg selv. De tilhørende øvelsene i boken Utforskning av norsk grammatikk er gratis.

Språkapper

Det er mange alternativer for å lære språk på smarttelefoner. Den mest kjente er Duolingo, som kan lastes ned gratis eller brukes på nettet. En betalt oppdatering er tilgjengelig, men den annonsestøttede gratisversjonen er et svært dyktig språklæringsverktøy.

Den beste måten å lære et språk på er å øve på det daglig. Med Duolingos innebygde gamification er det enkelt og morsomt å få en vane med å lære et språk hver dag.

Memrise er en annen populær app som bruker en flashcard-lignende tilnærming for å hjelpe med å huske ord. Selskapet sier at dets introduksjonskurs i norsk lærer deltakerne hvordan de kan introdusere seg selv, hvordan de skal komme seg rundt og «lære en haug med nyttige norske samtaler for å få folk til å smile».

Norsk musikk og podcaster

Uttale er ofte hovedhindringen for å lære et nytt språk. For å hjelpe deg i de tidlige stadiene av å lære norsk, er mange norsk musikk og podcaster tilgjengelige å lytte til.

Regelmessig lytting til norsk, uansett om du forstår ordene eller ikke, vil hjelpe deg med å absorbere tråkkfrekvensen og særegenhetene ved uttalen. Dette vil gjøre det mye lettere for deg å forstå når en ekte nordmann svarer deg!

Klar Tale er en ukentlig papiravis og nettside som publiserer nyheter på enkelt norsk. Det er en utmerket ressurs for å lære å lese skriftspråk i sammenheng med aktuelle hendelser. Mindre kjent er den gratis ukentlige podcasten en lydversjon av avisen.

Slapp av med sakte norsk er en annen fin måte å lære autentisk norsk snakket i et lavere tempo. Etter en kort introduksjon på engelsk, inneholder hver episode en «høy historie» lest av en lisensiert hypnoterapeut og profesjonell voiceover.

Musikk er en annen fantastisk måte å bli kjent med språket på. Du vil garantert finne noen få norske artister i dine favorittsjangre, men folkemusikk eller barnesanger vil spare deg for tid, spesielt hvis du leser teksten mens du hører på sangene. Datter og far Siri Nilsen og Lillebjørn Nilsen er to navn verdt å oppdage.

Følg meg på Twitter. Sjekk ut nettsiden min eller noen av mine andre arbeider her.

rapporter denne annonsen

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *