hvordan det lille norske laget til FK Bodø/Glimt gjorde seg bemerket

Han er den nordligste nasjonale mesteren i verden. Byen fra Bodø, 52 000 innbyggere, ligger i polarsirkelen, med mer enn 1 000 kilometer nord for Oslo.

Stadionet, Aspmyra Stadion, har bare plass til 8 500 tilskuere men det skulle mer til for å bremse FK Bodø/Glimt, kun én kamp skiller fra gruppespillet i Champions League. Midt i august, i hiet sitt, scoret den norske klubben gjennom Amahl Pellegrino mot Dinamo Zagreb til 1-0-seier.

Et håp om «Tom Thumb» som er en del av den helt nylige fremveksten av skandinavene på europeisk nivå. RDelegert i 2016 kom Bodø/Glimt tilbake til norsk førstedivisjon to år senere. Siden den gang har Kjetil Knutsens menn vunnet de to første mesterskapene i sin historie i 2020 og 2021.

Etter at klubbens to første nasjonale titler ble opprettet i 1916, synonymt med kvalifisering til Europa League-konferansen (C4), strålte Kjetil Knutsens band på den kontinentale scenen, og nådde kvartfinalen i denne nye europeiske konkurransen forrige sesong. Høsten 2021 beseiret Bodø/Glimt til og med store AS Roma til José Mourinho med stillingen 6-1.

Et bevis på interessen vekket av denne hellige brannen fra polarsirkelen, anerkjente europeiske lag ser på spillere fra klubbens treningssenter, som Jens-Petter Hauge, født og trent i Bodø, og overført til AC Milan i oktober 2020. Midtbanespiller Patrick Berg , som vokste opp i Bodø, ankom RC Lens i januar 2022.

Vi må også se Ola Solbakken (23 år) eller islandske Alfons Sampsted (23) år), sporet spesielt av Olympique Lyonnais i sommer. Og det er allerede en seier for klubben: etter å ha satt navnet sitt på det europeiske fotballkartet.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *