Håndball-VM: Frankrike vinner finalen og vinner sin tredje stjerne – LINFO.re

Denne søndagen leverte de franske kvinnene en eksepsjonell prestasjon ved å dominere Norge (31-28) i verdenshåndballfinalen, og dermed vinne en tredje verdenstittel bare syv måneder før OL i 2024.

En strålende reise

På slutten av en godt kontrollert kamp vant det franske laget i finalen Håndball-VM mot Norge (31-28), søndag 17. desember i Herning (Danmark). Les Bleues vant dermed sin tredje verdensseier etter suksessene i 2003 og 2017. Denne seieren markerer avslutningen på en strålende reise der de franske kvinnene ikke har innrømmet et eneste tap. Med selvtillit tok lagvenninnene til Léna Grandveau, som spilte en avgjørende rolle, sin hevn på nordmennene, og vant i finalen i 2021. Allerede olympiske mestere, vil Olivier Krumbholz sine spillere forsvare tittelen i Paris, som nå bærer status som verdensmestere , melder Franceinfo.

En helt fortjent suksess

Til tross for en tett luke gjennom hele kampen (+4 maks), holdt de blå seg rolig, selv da Norge kom tilbake innen et poeng mindre enn 10 minutter før tid. De blå beholdt ledelsen, og avsluttet kampen med en suksessrate på 69 % (sammenlignet med 76 % for nordmennene), men ved å forsøke flere skudd (45 mot 37) og være mer presise i nøkkeløyeblikk. Tamara Horaceks fem mål, samt fire fra Chloé Valentini og Orlane Kanor, bidro sterkt til denne søken. Det er en helt fortjent suksess, “et veldig godt tegn”gledet den franske treneren Olivier Krumbholz.

Les alle sportsnyhetene på Linfo.re

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *