Håndball. For sin siste Golden League drar Blues til Norge med en fornyet gruppe

2021-2022-utgaven av Golden League, en vennskapskonkurranse med etappe i hvert av arrangørlandene (Frankrike, Norge og Danmark), vil være den siste som det franske håndballlaget konkurrerer med, kunngjorde presidenten i det franske forbundet tirsdag. Philip Bana.

«Ideen er å forberede veien for Paris-2024 med prioritet å spille kamper i Frankrike», forklarte sistnevnte under en pressebriefing. «Det var viktig å beskytte spillerne. Med to kamper i uken i stedet for tre som noen ganger kreves. Mindre reiser, mindre tretthet, mindre fly, mindre karbonavtrykk også», oppførte Philippe Bana.

Golden League, den siste utgaven av Blues, begynner derfor denne uken med en første etappe i Norge før en i Frankrike i januar og deretter en tredje i Danmark i mars. Tre etapper som Nederland er invitert til denne sesongen. – Det er et veldig energikrevende opplegg som utøverne ikke er forberedt på, sa trener Guillaume Gille. Å spille tre kamper på fire dager på denne tiden av året hadde vært dumt.

Han har også valgt ut en sterkt omarbeidet gruppe til å møte Danmark lørdag i Trondheim og Norge søndag.

«Å stole på unge spillere»

Kun syv spillere med mer enn ti uttak og fire olympiske mestere er tatt ut til å møte Danmark lørdag og deretter Norge søndag. «Ideen er å gjennomføre en ganske bred personalgjennomgang», beskrev Guillaume Gille på en pressekonferanse.

«Vi bestemte oss for å stole på de unge spillerne og å la et flertall av lederne i dette laget være fri,» la han til. Vi vil ha en helt annen generasjon, et veldig redesignet team som vil tillate oss å teste mange ting. «

Listen over Blues

Keepere: Kevin Bonnefoi (Montpellier), Rémi Desbonnet (Nîmes)

Venstre kantspillere: Hugo Descat (Montpellier), Dylan Nahi (Kielce / POL)

Venstreback: Jean-Jacques Acquevillo (Nîmes), Karl Konan (Aix), Timothey N’Guessan (FC Barcelona / ESP), Élohim Prandi (Paris SG)

Midtstoppere: Kentin Mahé (Veszprem / HUN), Aymeric Minne (Aix)

Pivoter: Theo Monar (Nantes), Arthur Lenne (Montpellier)

Høyrebacker: Julien Bos (Montpellier), Luc Tobie (Nîmes)

Høyre kantspillere: Benoît Kounkoud (Paris SG), Yanis Lenne (Montpellier HB), Valentin Porte (Montpellier)

Slik at tre spillere bør feire sitt første valg denne helgen: høyrebacken til Nîmes Luc Tobie, Montpellier-pivoten Arthur Lenne og hans lagkamerat Julien Bos, avsløringen av starten på MHB-sesongen.

Denne uerfarne gruppen vil bli overvåket av fire olympiske mestere: den nye kapteinen Valentin Porte, Hugo Descat, Timothey N’Guessan og Kentin Mahé.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *