Groenewegen sprint inn til sesongens sjuende seier i Norge | NÅ

Dylan Groenewegen bokførte seier i Norge for syvende gang denne sykkelsesongen. Team BikeExchange-Jayco-sprinteren var best på den andre etappen av Arctic Race.

Groenewegen var den første som krysset målstreken på den over 154 kilometer lange etappen fra Mosjøen til Brønnøysund. Den ledende trioen ble fullført av belgieren Amaury Capiot fra Arkéa-Samsic og norske Edvald Boasson-Hagen fra TotalEnergies.

Underveis måtte pelotonet klatre tre andre kategoristigninger. I den hektiske sluttfasen fulgte flere angrep fra pelotonen, men ingen klarte å slippe unna. Etter det var Groenewegen raskest på sprinten.

«Jeg startet spurten min veldig tidlig, men jeg hadde nok igjen. Det er en stor seier for meg og for laget. I går var en vanskelig dag, nå har vi en etappeseier», sa den 29 år gamle nederlenderen.

«Jeg ble nesten involvert i en krasj i finalen. Det skjedde rett bak meg, håper alle har det bra. Jeg havnet på kanten en stund, men lagkameratene mine fikk meg tilbake i posisjon. Jeg er veldig takknemlig for dem for å ha det. Nå fortjener vi et godt glass vin i kveld.»

For appbrukere: trykk på tweeten ovenfor for opptak av den siste milen, inkludert Dylan Groenewegens vinnersprint.

Groenewegen har allerede lyktes seks ganger i år

Groenewegen vant to etapper i Tour of Saudi Arabia tidligere i år, en etappe i Tour of Hungary, var den beste i Veenendaal-Veenendaal, vant en gang suksessen til Tour of Slovenia og skrev den tredje etappen av Touren fra Frankrike . . navnet hans.

Ledertrøya til Arctic Race går til franske Axel Zingle (Cofidis), som vant første etappe og er fem sekunder foran sin landsmann Mathieu Burgaudeau. Capiot (+0,07) er nummer tre. Sjoerd Bax van Alpecin-Deceuninck er beste nederlender på niende plass (+0,11).

Arctic Race varer til søndag. Ytterligere to etapper følger i kupert terreng.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *