Grindr bøtelagt 100 millioner kroner i Norge

En datingapp som er en slags Tinder for LHBT-personer er bøtelagt i Norge. Dette er den høyeste sanksjonen som noen gang er pålagt av det lokale databeskyttelseskontoret.

Tinder er en av de mest populære appene i verden, så det er ikke rart at den har en konkurrent som fokuserer på seksuelle minoriteter i datingnisjen. Dette er akkurat alternativet Grindr. I 2020 satte nordmennene i gang en undersøkelse for å sjekke om appens brukerdata var trygge. Den lokale forbrukerorganisasjonen hevdet at dette slett ikke var tilfelle. Resultatene viste seg å være mildt sagt langt fra det daterne ønsket. Det viste seg at Grindr utvekslet data bak brukernes rygg. Dette inkluderer ikke bare om en person har en Grindr-konto, men først og fremst deres profilinformasjon og posisjonshistorikk. Alt dette uten spesifikt samtykke.

Norge bestemte at en generell, uspesifikk personvernpolicy alene ikke ville være nok. Norske myndigheter kunne ikke gi slipp og innførte den høyeste sanksjonen i sin historie. Den var rund 100 millioner kroner, eller nesten 44 millioner PLN. Grindr har i dag 13,7 millioner aktive brukere. Kandidatrepresentantene har frist til 15. februar med å forsøke å anke.

Se: Den kinesiskeide datingappen Grindr utgjør en trussel mot nasjonal sikkerhet. Dette sier amerikanske myndigheter

Se: Bruker du Tinder? Du kan legge til disse kostnadene på din Orange-regning

Tekstkilde: datatilsynet.no

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *