Fotball/vennskapskamp. De franske kvinnene finner et smil mot Norge

For årets siste kamp gikk det franske damelaget tilbake til å vinne mot Norge 2-1, i La Nucia, sørøst i Spania, takket være et mål fra Viviane Asseyi de siste ti minuttene.

Etter to tap mot Tyskland (2-1) og Sverige (3-0), har de blå, semifinalistene på EM i juli i fjor, ikke alltid forført mot et svekket Norge, men kan puste før for å angripe 2023 og VM. i Australia og New Zealand, som finner sted fra 20. juli til 20. august.

En god start for Les Bleues

Asseyi, som kom inn et kvarter tidligere, leverte spillerne fra Corinne Deacon, på 83.e minutt, og plasserte en ustoppelig heading, hans 14e mål med det franske laget A.

I mangel av flere eiendeler, spesielt Selma Bacha eller Charlotte Bilbault, leverte Frankrike tretti første minutter av god kvalitet, belønnet med målet til den essensielle Kadidiatou Diani (22e ), godt tjent med den hjemvendte Sakina Karchaoui. Venstresiden ble skadet under siste rally.

Men ti minutter senere viste det franske forsvaret sine nåværende grenser, i fravær av Griedge Mbock, skadet i flere måneder. Sophie Roman Haug (31e ) utnyttet denne passiviteten ved å slynge en ball med hodet.

Til slutt lot Asseyi de blå vinne sin første seier siden 6. september, en demonstrasjon mot Hellas (5-0) i kvalifiseringen til verdensmesterskapet i 2023.

Frankrike skal spille sin første kamp i Australia og New Zealand World Cup mot Jamaica 23. juli 2023, før et oppgjør mot Brasil 29. juli.