Fotball. Norge – Frankrike: hvorfor denne kampen er viktig for Hervé Renard

Treneren for det franske laget Hervé Renard satser på «konkurranse» mellom spillerne for å styrke laget sitt frem mot OL, og før det mot Norge i Nations League fredag ​​(21.00) i Oslo.

Til OL i sommer i Paris må Hervé Renard stole på 18 spillere, en strammere liste enn i VM og i Nations League. For turen til Norge på fredag ​​og deretter mottakelsen av de samme nordmennene på tirsdag i Reims (21.00), kalte han på 24 spillere.

«Vi må holde en oppførselslinje, vi kan ikke endre helt på hver samling,» forklarte Hervé Renard sist torsdag da han kunngjorde listen sin.

For OL sier Hervé Renard at han informerer de interesserte før hver samling begynner: «Jeg forteller dem at det uunngåelig vil være noen skuffede mennesker. Et utvalg er ikke noe normalt, vi har plikter, vi må ha en eksepsjonell sinnstilstand og bevise hver gang. Sannheten i oktober måned er kanskje ikke den neste måned,» forsikret han.

«Dette utfordrer alle»

Mens han stoler på seniorspillere som Wendie Renard, Eugénie Le Sommer, Kadidiatou Diani, satser teknikeren på denne «konkurransen» for å heve nivået og samholdet i gruppen hans.

Dette er spesielt tilfellet for vaktstillingen.

Skuffende i sitt sparkespill i Australia, betalte Pauline Peyraud-Magnin – hvis tilbaketrekning ble annonsert onsdag på grunn av en lett kneforstuing – prisen for dette kravet.

I september i fjor, da han kom tilbake fra verdensmesterskapet, hadde Hervé Renard ingen betenkeligheter med å endre hierarkiet i posisjonen, og utnevne PSG-keeper Constance Picaud som nr.1.

«Constance (Picaud) ga oss tilfredsstillelse under det siste møtet, så vi kan vurdere at i dag er hun nummer 1. Nå må hun vinne,» sa treneren.

«Hun må demonstrere det enda mer, hun var opp til oppgaven under de to konfrontasjonene i september, det er ingen grunn til at hun skal stilles i spørsmål mot Norge.»

For denne samlingen valgte han å ikke tilbakekalle forsvarsspilleren Ève Périsset, selv om han ble valgt i Oseania: «En spiller som Ève kan være en del av det, men hun spiller ikke med Chelsea for øyeblikket, jeg foretrakk å ikke sette på listen,» detaljert.

«Det er ikke press»

«Å ha konkurranse utfordrer alle fordi vi ønsker å være i toppen, noe som viser kvaliteten på gruppen,» gledet midtbanespilleren Amandine Henry, som spilte sine første minutter med Blues i september.

Samme tone for Montpellier-forsvareren Maëlle Lakrar, skadet under VM og som kommer tilbake fra et revet lår: «konkurranse er ikke press, det er det som får deg til fremgang i fotball», sa han. – insisterer hun.

«Du vet aldri hva morgendagen bringer og å sitte i en lenestol og ikke jobbe, det får deg bare til å regressere,» la spilleren til, som ble startende i VM i Australia, i sentrum sammen med Wendie Renard eller på siden.

Mot Norge – som må klare seg uten flere ledere inkludert Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Guro Reiten – er målet for de blå å vinne dobbeltkonfrontasjonen for å «slutte først i gruppen» og «vinne Folkeforbundet». Et første trofé før målet for OL.

«Vi har en god dynamikk, verdensmesterskapet var bra, det kunne vært bedre, Nations League har startet bra, vi må fortsette på denne måten og forberede oss godt til den viktigste begivenheten i 2024, lekene», Støttet trener.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *