For å sende en hilsen til okkupantene: Latviske innbyggere samler inn 5 millioner euro til et banner for den ukrainske hæren

«Bayraktar TB2» (tyrkisk for «flaggbærer») er en tyrkiskprodusert fjernstyrt ubemannet kampfly/drone. Latvia er ikke det første landet hvis borgere har bestemt seg for å uttrykke sin støtte til Ukraina ved å samle inn donasjoner til dette kampflyet. Lignende handlinger har allerede funnet sted, for eksempel i Polen, Litauen, Norge og Canada.

«Med en donasjon til «Latvijas bairaktar» har vi også muligheten til å vise vår støtte til Ukraina i denne grusomme krigen, samt å sende hilsener til de russiske okkupantene med ukrainske hender!» det sier Ralf Eiland, en av initiativtakerne, om opprykket.

Hans ukrainske venn Volodymirs Biryukovs, som også er forkjemper for prosjektet, legger til: «Jeg er ekstremt takknemlig for alt Latvia allerede har gjort for Ukraina! Vi ser det og setter pris på det fra bunnen av våre hjerter. Denne støtten er også veldig nødvendig for mitt folk. De russiske okkupantene og Vladimir Putin vil ikke lykkes, fordi den mektige ukrainske hæren allerede har bevist at den kan forsvare ikke bare Ukraina, men også hele den siviliserte, demokratiske og fremfor alt den frie verden!»

Totalt skal «Latvijas bairaktar» samle inn 5.000.000 EUR. For å donere til «Latvijas bairaktars», gå til https://www.ziedot.lv/latvijas-bairaktars-4320 eller foreta en overføring til et av kontonumrene og angi «Latvijas bairaktaram» som gjenstand for betaling.

Du kan også ringe donasjonstelefonnummeret 90006561 (samtalegebyr 4,27 EUR).

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *