Europeiske aksjer stiger på grunn av oppgang innen helsevesen og telekommunikasjon

Europeiske aksjer tok seg litt tilbake i tidlig handel på mandag, drevet av oppgang i defensive sektorer som helsevesen og telekom, mens nedgang i gruveselskaper på grunn av bekymringer over Kinas slitende eiendomssektor dempet inntjeningen.

Den pan-europeiske STOXX 600 steg 0,1 %, etter å ha falt mer enn 1 % i forrige økt.

Healthcare-aksjene steg 0,2 %, og Philips steg 5,4 % til toppen av STOXX 600 etter at det nederlandske investeringsselskapet Exor NV tok en eierandel på 15 % i selskapet. Exor falt 0,4 prosent.

Telekomindeksen steg 0,6 %, styrket av Deutsche Telekom som steg 1,5 %.

Likevel forble stemningen stort sett risikofri. Europas kjernesektor falt 0,3 %, mens olje- og gassaksjene falt 0,5 % da prisene på råolje og basemetall falt på grunn av økt bekymring over Kinas eiendomssektor og en sterkere dollar.

Kina

landhage

landets største private eiendomsutvikler, annonserte at de ville stanse handelen med sine 11 onshore-obligasjoner.

LVMH, luksusgiganten med stor eksponering mot Kina, falt 0,1 %.

«Problemet er at Kina har påvirket markedssentimentet mer og mer i en stund nå,» sa Stuart Cole, makroøkonom ved Equiti Capital.

«Vi hadde disse nyhetene om kinesisk eiendom … som førte til frykt for at vi kunne få en slags krise eller potensiell krasj i Kina.»

Den pan-europeiske STOXX 600 falt fra år-til-år-høydene som nådde forrige måned, da økende bekymring for vekst i Kina og kraftige svingninger i obligasjonsrentene tynget aksjene.

Obligasjonsrentene i eurosonen økte i dag, med rentene på Tysklands 10-årige referanseobligasjon som nådde en måneds høyeste.

Råvaretunge europeiske aksjemarkeder presterte dårligere, og Storbritannias FTSE 100 og Norges Oslo SE All-Share Index falt 0,1 % hver.

Geopolitiske spørsmål bekymret også investorer etter at et russisk krigsskip avfyrte varselskudd mot et lasteskip i Svartehavet i helgen.

Det er massevis av økonomiske data som kommer denne uken, inkludert et BNP-anslag for andre kvartal for eurosonen, nye inflasjonsdata for eurosonen og konsumprisdata for Storbritannia.

Wall Street-futures var stort sett uendret fra fredagens tap da amerikanske økonomiske data var varmere enn forventet.

Blant andre klatrere i Europa steg Siemens AG 0,8 % etter at Berenberg byttet den tyske ingeniør- og teknologigruppen fra hold til kjøp. (Rapportering av Shashwat Chauhan i Bengaluru; Redigering av Janane Venkatraman og Saumyadeb Chakrabarty)

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *