Etterforskningen av det grusomme drapet på et føll i Sigulda er over

I tillegg er etterforskningen av krenkelsene begått av samme person i forbindelse med det midlertidige vernet mot vold som han utøvde overfor to ekskjærester, avsluttet i straffesaksbehandlingen.

I februar i år arresterte statspolitiet tre personer mistenkt for det grusomme drapet på en føll. Forbrytelsen ble begått i Sigulda, hvor hodet og bena til en hest uten torso ble funnet i en hesteoppdrettshage. I nærheten av ham ble det funnet et sted hvor den døde hesten ble partert og deretter muligens fraktet.

Politiet søkte raskt i boligen til en av de arresterte mennene, hvor de fant og tok bort kjøtt, bein, to kjøttkverner, åtte patroner, kniver, en blodig trillebår og en blodig sportssko.

Informasjon innhentet under etterforskningen viser at mennene drepte hesten for å bruke kjøttet til sitt eget kosthold.

Retten påla de to mindreårige som var involvert i forbrytelsen et ikke-forvaringspliktig sikkerhetstiltak, mens mannen født i 1982 ble satt i varetekt.

To måneder senere, mens de vurderte om nevnte sikkerhetstiltak for avliving av dyret skulle forlenges, påla retten mannen forvaring som straff for et annet brudd tidligere begått – bruddet på den midlertidige beskyttelsen mot vold som ble pålagt av retten, som han brøt i 2022 sammenlignet med to av hans eks-kjærester.

Mens den aktuelle mannen sonet for brudd på den midlertidige beskyttelsen mot vold, voldtok han henne på nytt – mens han i politiets varetekt ringte og sendte truende tekstmeldinger til ekskjæresten sin, og tok også kontakt med en annen kvinne, selv om det ikke var lov å kommunisere med dem.

19. mai ble mannen løslatt fra fengselet, og politiet arresterte ham umiddelbart for forbrytelser begått mens han var i politiets varetekt. To dager senere tok retten mannen i varetekt.

Etter å ha innhentet et tilstrekkelig bevismateriale og utført alle nødvendige kriminelle etterforskningsaktiviteter, ble det 16. juni i år besluttet å overføre straffesaken til Pieriga påtalemyndighet for å innlede straffesak mot den mistenkte mannen i samsvar med andre del av artikkel 230 i straffeloven (for den grusomme behandlingen som ble påført et dyr, som et resultat av at det døde, og hvis de ble begått på et offentlig sted eller i nærvær av en mindreårig, eller hvis de ble begått av en gruppe personer etter forhåndsavtale), artikkel 172 (om en mindreårigs involvering i en straffbar handling), første del av artikkel 180 (om tyveri, bedrageri eller underslag i liten skala), 173. andre del av seksjonen 168.1 i § 168.1 vern mot ikke-gjennomføring av vold), og § 132 (om trusler om drap eller grov legemsbeskadigelse, dersom det var grunn til å frykte at slike trusler vil bli gjennomført).

Statspolitiet minner om at ingen anses skyldig før deres skyld for å ha begått en straffbar handling er bevist i samsvar med prosedyrer foreskrevet i loven.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *