Etter Ozempic finnes det nå et enda mer effektivt medikament mot fedme

Novo Nordisk går inn i Ozempic, som for tiden er ekstremt populært blant overvektige. Det danske legemiddelfirmaet har utviklet en annen mirakelkur mot fedme, som er enda mer effektiv. Wegovy ville få deg til å miste 15 prosent av kroppsvekten.

I likhet med Ozempic inneholder Wegovy den aktive ingrediensen semaglutid. Mens Ozempic faktisk er beregnet på diabetespasienter, er Wegovy spesifikt et vekttapsprodukt. Den inneholder derfor en høyere dose semaglutid, som kan administreres ved injeksjon. Legger du til et sunt kosthold og trening vil du lett gå ned 15 prosent av vekten.

Legemidlet er allerede tilgjengelig i USA, Danmark, Norge, Tyskland og Storbritannia. Noen får også refundert medisiner fra forsikringen. For de som ikke gjør det, utgjør kostnadene 337 euro per måned.

Ting blir gale og ikke bare på apoteket. Selskapet gjør det også veldig bra på aksjemarkedet. Med en markedsverdi på 400 milliarder euro har Novo Nordisk gått forbi det franske luksuskonsernet Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) som det mest verdifulle europeiske selskapet.

Medisinen er ennå ikke tilgjengelig i Nederland. Novo Nordisk sliter med å møte etterspørselen i land der den for tiden er i salg og kan vente en stund før den blir tilgjengelig i mindre land.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *