En trebro laget av IKTK er installert over en fjellelv i Norge :: Dienas Bizness

Trekonstruksjonsprodusenten SIA «IKTK» gjennomførte et prosjekt i Norge: en miljøvennlig bro laget av trekonstruksjoner ble installert over en fjellelv på den europeiske motorveien E16 mellom Oslo og Bergen, opplyser selskapet.

Bygningskonstruksjoner produsert i Latvia etterspørres i økende grad utenfor Latvia og leveres videre og lenger, observerte trendene de siste årene, administrerende direktør i SIA “IKTK” Gatis Eglītis.

I sommer ble limtrekonstruksjonene produsert av «IKTK» også brukt i konstruksjonene til en veibro i Norge, hvis sluttkunde var Statens vegvesen. Dette er en elvovergang for den europeiske motorveien E16, som går fra Oslo til Bergen i Norge, men som vanligvis går gjennom Nord-Irland, Skottland i Storbritannia, Norge og Sverige med en havbris.

For denne Tveitbroen (Tveitbrua) over Storåneelva beregnet for veitransport, er de store brodelene allerede produsert og delvis montert i produksjonsanlegget i Ozolnieku fylke, hvorfra de ble levert til objektet i ni lass. – med siste lass 20. mars i år, men 10. juni åpnet brua. Dette betyr at den 40 meter lange og 9,5 meter brede broen ble ferdig montert og dekket med asfalt på omtrent 80 kalenderdager fra konstruksjonene produsert i Latvia.

Tatt i betraktning sluttkundenes etterspørsel etter «IKTK»-konstruksjoner de siste to årene, sammenlignet med det lokale markedet, har utenlandsk etterspørsel økt fra rundt 70 % i 2019 til rundt 90 % i 2020, anslår G . Denne trenden er knyttet til sluttkunde og brukere, fordi produsenten eller leverandøren også kunne vært et latvisk selskap. Han viser til at det mange steder i andre land er et ønske om å erstatte betong med tre i bygg, et valg som er bredt valgt av offentlige og statlige institusjoner.

«I denne «revolusjonen» av trekonstruksjoner, unektelig favorisert av den «grønne» politikken som forbedrer løsninger når det gjelder økologi og klimaendringer, er nye teknologier, innovasjoner, helt nye tekniske løsninger av stor betydning. Mange objekter er som nye oppdagelser av arkitekter og sivilingeniører, noen – til og med sensasjoner, og på samme måte som elektronikk og programmerere skapte de første datamaskinene, fortsetter ingeniører å oppdage flere nye muligheter for tre. Derfor er fokus logisk sett på innovasjoner og oppdagelser, men økonomiske resultater er sekundære. fordi vi er i starten av en storstilt reise», sier Māris Peilāns, president i styret i SIA «IKTK».

Entreprenøren konkluderte med at, i motsetning til produsenter innen forskjellige felt, er det nettopp innen konstruksjon at Latvia er teknologisk treg, treg, beskjeden og ikke setter pris på fordelene med tre fremfor armert betong. «Det er helt annerledes med produsenter. Vi er glade for at vi ikke bare når det gjelder produsenter av droner og komplekst utstyr, men også når det gjelder produsenter av trekonstruksjoner, kan si: «Latvia kan!», fryder Mr. Peilāns .

Han påpeker at i konstruksjonen fortsetter limt limtre en enda bredere seirende marsj i Canada, Østerrike, Tyskland, Norge, Sverige, Finland, Storbritannia, samt Singapore, Filippinene og Malaysia. Nylig har etterspørselen etter trelast til bygging økt veldig raskt i USA.

I tillegg er teknologier slik at det er mulig å bygge strukturer i ett land og transportere dem til et annet land, selv på den motsatte halvkule. I slutten av oktober vil det første settet med konstruksjonskonstruksjoner for en trebygning også forlate «IKTK»-produksjonsanlegget til USA.

I tillegg til Tveitasbrua i Norge, har i år og i 2019 arbeidet til SIA «IKTK» bidratt til trebygging av andre bygg internasjonalt. For eksempel ble det laget individuelle massivtrekonstruksjoner for en ni-etasjers trebygning. i Stockholm er det utført trekonstruksjoner til flere store prosjekter – «Amberton green SPA»-hotellet i Litauen, for et skolebygg i Norge og andre steder.

Trekonstruksjoner av flere gjenstander i Latvia ble også utført av «IKTK», for eksempel Viestura videregående skole i Valmiera. Flere gjenstander med konstruksjoner produsert av «IKTK» ble godt mottatt i byggekonkurranser – Mītava konserthus i Jelgava, Bikstupes bro i Jaunpilis, rekonstruksjon av Rūmenes herskapshus og andre.

Produksjonen av nye teknologisk komplekse produkter startet i fjor og ble avsluttet i år – akustikkpaneler laget av buet limt kryssfiner for Mežapark-scenen. Mežapark-scenens lydreflektorsystem, som bruker 510 buede overflateskjermer i 16 forskjellige størrelser, er for tiden det største i verden, konkluderte Andris Zabrauskis, en av Latvias ledende akustikkspesialister.

I 2019 sto det 2. produksjonsbygget til SIA «IKTK» ferdig, hvor det ble benyttet egenproduserte bøydlimte trekonstruksjoner.

SIA «IKTK» vil i 2020 fortsette å vurdere seg selv i prosjekter med individuell tilnærming, innovative løsninger og utfordringer, samt i fremme av «grønn konstruksjon», gi objekter slike bygningsstrukturer, herunder Bruken fremmer bruk av fornybare ressurser i bygg og anlegg, og reduserer generelt påvirkningen av karbonutslipp i byggearbeid.

Blant de nyeste objektene i år, som bruker trekonstruksjoner produsert av «IKTK», er et skolebygg i Stavanger, Norge, som latviske bedrifter deltar i.

I år ble det bemerket at etter fire års aktivitet oppnådde SIA «IKTK» i fjor en foreløpig omsetning på om lag 1,3 millioner euro, mens det ble betalt mer enn 80 tusen euro i skatt. Når det gjelder lønnet personell, ble det betalt personlig inntektsskatt på 27,27 tusen euro, mens obligatoriske statlige trygdeavgifter ble betalt for et beløp på 56,26 tusen euro.

SIA «IKTK» ble grunnlagt i 2011, men startet først i 2015, først omhandlet industriell forskning og prototypeutvikling, og deretter utvidet til produksjon.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *