En representant for den norske ambassaden i Névez – Névez



Denne fredag ​​formiddag, i Névez, ønsket kommunen Linn-Marie Uvelstad velkommen, prosjektleder ved den norske ambassaden i fire år. Det må sies at det er en litt spesiell kobling mellom byen og det skandinaviske landet, gjennom det tragiske forliset 28. januar 1917. Den dagen gikk livbåten Ile d’Yeu, Paul Tourreil, på grunn på øya Raguénez, med om bord de tolv sjømennene og de syv overlevende fra Ymer, norsk handelsskip senket av en tysk U-båt. dager tidligere.

Ni sjømenn, inkludert seks redningsmenn, ble funnet døde, to andre døde kort tid etter. De fem sjømennene fra det norske skipet er gravlagt på kirkegården i Névez. Blant dem, en nederlandsk kokk, hvis identitet forble ukjent i hundre år, inntil to folkevalgte i byen, Marylène Croguennec-Marrec og Maryvonne Jaffrézou, fant navnet hans, innskrevet i 2017 på en ny gravstein dedikert til disse fem sjømennene.

«Vennskap mellom våre to land»

Det er på akkurat dette stedet, på kirkegården, at delegasjonen samlet seg denne fredagen, i nærvær av representanten for ambassaden. – Jeg foretar en inventering av gravene og monumentene for å lage en rapport beregnet for Kulturdepartementet i Norge. Dette er for historiske formål, og for bedre å forstå fransk-norske forhold. Jeg erfarte med stor glede at det hadde vært en flott markering, i 2017, for dette forliset. Dette vitner om vennskapet mellom våre to land og om det vakre brorskapet mellom sjøfolk, understreket Linn-Marie Uvelstad. Ordfører Dominique har på sin side lovet å henvende seg til den norske ambassaden under fremtidige markeringer av denne tragedien.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *