Elbilen som «lader» på 5 minutter blir enda mer praktisk og attraktiv

Etter den elektriske sedanen ET5 løfter det kinesiske merket Nio i dag sløret for sin ET5 Touring. En pauseversjon av denne elbilen som skal gå på jakt på fremtidens BMW i5 Touring, Porsche Taycan Sport Turismo, MG5 og andre Volkswagen ID.7-pause. På programmet: 1000 km autonomi og en «oppladning» på 5 minutter.

Hvis du ikke kjenner Nio ennå, bør du høre mye om det snart. Og med god grunn begynner det unge kinesiske merket grunnlagt i 2014 av William Li å utvikle seg godt på det internasjonale markedet. Det er hun allerede tilstede i enkelte europeiske markederinkludert Tyskland, Nederland og Norge med flere elbiler og dets batteribyttestasjoner som tillater opplading på 5 minutter.

En ønskelig pause

En ekspansjon som fortsatt bør fortsette, mens firmaet til og med har fått økonomisk støtte fra Brussel, som samtidig ønsker å kjempe mot den kinesiske invasjonen. Gå figur. Uansett så har Nio nå et godt utviklet utvalg, med sine ES6 og ES8, som har skiftet navn på grunn av Audi, samt sine ET5 og ET7, blant annet. Men produsenten ønsker ikke å stoppe der.

Etter å ha erobret sedan- og SUV-segmentet, er det nå elektriske stasjonsvogner merket er interessert i, mens markedet ennå ikke er særlig utviklet. Det er i denne sammenhengen at Nio derfor nettopp har løftet sløret for sin nye ET5 Touring, en omarbeidet versjon av high-end sedanen, hvis detaljer ble annonsert via en kommunisert offisielt.

4,79 meter lang, pausen har sjenerøse dimensjoner, med en høyde på 1,50 meter og 1,96 meter bred. En vakker baby litt større enn sedanen, som konkurrerer direkte med Tesla Model 3. På den annen side tilbyr ikke firmaet Elon Musk for øyeblikket noen modell tilsvarende denne Touring-varianten, som heller vil jakte på landene av BMW i5 Touring samt fremtidens Volkswagen ID.7 Tourer planlagt litt senere.

melder Nio en Cd (motstandskoeffisient) på 0,25, som fortsatt er godt over 0,20 til Mercedes EQS, som fortsatt er markedsreferansen i dag. Som en påminnelse, jo høyere dette tallet er, desto mindre aerodynamisk er formen på bilen.

Komfort fremfor alt

Om bord overtar nye Nio ET5 Touring ikke overraskende førerposisjonen til sedanversjonen som vi allerede kjenner godt. Vi finner derfor den samme raffinerte presentasjonen, som henter sin inspirasjon fra Tesla. Med den forskjellen at stasjonsvognen er utstyrt med en digital instrumentklynge i motsetning til Model 3 og Model Y. Dette er forbundet med en stor berøringsskjermsom integrerer hele infotainmentsystemet.

Stasjonsvognen viser en fin akselavstand på 2,89 meter for å komfortabelt innkvartere sine passasjerer. Sistnevnte drar utvilsomt godt av bedre takhøyde på grunn av en modifisert helning og kan også se film via PanoCinema-systemet. Sistnevnte tar form aven 201-tommers digital cockpit som bruker virtuell og utvidet virkelighet og som fungerer takket være Air AR Glasses.

Denne enheten er assosiert med omgivelseslys og et 7.1.4 Surround Sound System-lydsystem. Det er også mulig å benytte seg av en valgfri komfortpakke, som inkluderer bl.a oppvarmede, ventilerte og masserende elektrisk justerbare seter, det smarte duftsystemet og luftrensing. Sistnevnte vil bli belastet med 1500 euro i Tyskland.

Kunder kan også velgee intelligent panoramatak, i stand til å mørkne ved å trykke på en knapp, som i Porsche og Volkswagen. Sistnevnte faktureres også til 1500 euro og filtrerer 99,00 % av UV-strålene. Til slutt nyter stasjonsvognen godt av et stort bagasjerom på 1300 liter med nedfelte bakseter (i tre uavhengige deler), som kan suppleres med ekstra oppbevaring på 42 liter. Med baksetene på plass tar den 450 + 42 liter.

Opp til 1000 kilometer … eller nesten

Foreløpig har Nio ennå ikke bekreftet alle de tekniske egenskapene til stasjonsvognen hans. Men ingen tvil om detde skal være identiske med sedanen. To batterier vil bli tilbudt med en kapasitet på 75 og 100 kWh, som gir omtrent 700 kilometer autonomi for de største i henhold til den kinesiske CLTC-syklusen, som tilsvarer 560 WLTP-kilometer i Europa.

En versjon med 150 kWh halvsolid batteri bør også tilbys litt senere, med en autonomi annonsert på 1000 kilometer. En verdi som faller til rundt 850 kilometer med europeisk WLTP-sertifisering. Noe som fortsatt er ganske rimelig og burde overbevise de mest forsiktige bilistene. Pausen skal logisk sett være kompatibel med batteribyttestasjoner, som tillater lading på mindre enn fem minutter.

Firmaet jobber også med utviklingen av en terminal som leverer en effekt på 500 kW, for full lading på 12 minutter, men denne ET5 Touring skal ikke være kompatibel. Dette har ennå ikke avslørt sin kraft, men kunngjør 0 til 100 km/t oppnådd på bare 4 sekunder. Vektfordelingen er 50:50 for optimal oppførsel selv ved høy hastighet.

Til slutt er den elektriske stasjonsvognen også utstyrt med en LiDAR-sensor som gjør at den kan dra nytte av autonom kjøring, sannsynligvis nivå 3. Bilen er også kompatibel med eksterne OTA-oppdateringer og bruker NVIDIA DRIVE Orin-brikken. X for å gi datakraft på opptil 1016 TOPS.

Pris og tilgjengelighet

Vi kjenner de tyske prisene på denne elbilen, som dessverre ikke burde se dagens lys i Frankrike. Den nye Nio ET5 Touring starter fra 59 500 euro med 75 kWh-batteriet. Versjonen med 100 kWh-pakken faktureres til 68 500 euro. Hvis du velger å leie batteriet, bilen vil koste deg 47 500 euro mens det vil koste 160 euro per måned for akkumulatoren på 75 kWh og 289 euro for den på 100 kWh.

Vær forsiktig, for ladesystemet takket være batteribytte er nå ladebart. De første leveransene er planlagt i løpet av 4. kvartal 2023 i Europa.


Bruker du Google Nyheter (Nyheter i Frankrike)? Du kan følge favorittmediene dine. Følg Frandroid på Google Nyheter (Og Numerama).

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *