Død av en mann angrepet av en isbjørn på Spitsbergen

Tragisk død i en leir nær hovedstaden på Svalbard, Longyearbyen. Hendelsene skjedde rundt klokken 04.00.

Ifølge viseguvernør Soelvi Elvedahl døde mannen etter et bjørneangrep «hendelse». Selve rovdyret døde kort tid etter. Andre turister tok våpnene sine og skjøt dyret. Han ble senere funnet død på flyplassens parkeringsplass.

En isbjørn drepte en mann. Han ble senere skutt og drept av turister

Nordmenn anslår at det bor 975 isbjørner i Spitsbergen-skjærgården, øyer som ligger flere hundre kilometer nord for landets fastland. Rundt 3000 mennesker bor i nærheten. mennesker. Turister som besøker øya må bære våpen i tilfelle dyreangrep, bortsett fra i større byer. Imidlertid kan de bare bruke det til selvforsvar.

Han kjempet med en bjørn. Han ble siktet for dyremishandling

Sist gang en isbjørn skadet et menneske dødelig var i 2011. I løpet av de 50 årene som har gått siden lignende angrep har seks mennesker omkommet. For ni år siden angrep et rovdyr en gruppe studenter, drepte én og skadet fire andre. AP-byrået konstaterer at lokalbefolkningen selv er utsatt for hyppigere kontakt med bjørn på grunn av det økende antallet turister som besøker øya som ligger i utkanten av Europa. Reduksjonen i bjørnens leverom på grunn av smeltende isbreer er også betydelig

RadioZET.pl/PAP

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *