det franske damelaget møter Norge

Karchaoui godt inneholdt av Saevik. FRANCOIS NASCIMBENI / AFP

The Blues, for klønete, slapp inn uavgjort denne tirsdag kveld i Reims (0-0).

Ingen fjerde seier på fire kamper. Franskmennene opplevde et første hakk i sitt så langt feilfrie løp siden deres eliminering i kvartfinalen i verdenscuppen i sommer, og slapp inn uavgjort mot Norge (0-0) tirsdag i Reims, som en del av den fjerde dagen av Nations League, og kommer enda nærmere «Final 4».

Under et møte der de blå aldri var i vanskeligheter, men hvor de opplevde et betydelig tap foran Mikalsens mål, lar poenget med trekningen dem opprettholde en komfortabel ledelse i gruppe 2 (1. , 10 poeng), foran Østerrike ( 2., 7 poeng) for Final 4 (21. til 28. februar 2024).

Tre innlegg og manglende suksess

Etter seire mot Portugal (2-0), mot Østerrike (1-0) og deretter mot Norge forrige uke (2-1), var Hervé Renards spillere spesielt klønete foran mål og viste overraskende teknisk sløsing, som Le Sommer (7.) via en tapt header. Urolig på høyre side prøvde Baltimore å rulle to ganger på venstre fot (25., 32.) for å lure Mikalsen, imperial denne tirsdag kveld, uten å fange rammen.

Kort tid før han kom tilbake fra garderoben trodde Sandie Toletti, som startet på midten i fraværet av den suspenderte Selma Bacha, at hun hadde åpnet scoringen før hun ble flagget for offside av dommerne. Midtbanespilleren kastet bort en gylden mulighet ved å bomme på målet fra kloss hold etter et rush fra Le Sommer (47.) etter pause.

Det franske presset stoppet aldri, med en rekke muligheter og treff. Henry (56.) satte motstandermålet i vanskeligheter med et kraftig slag før Baltimore fant stolpen med et skudd akkompagnert av et blikk fra Mikalsen (70.). Stativene på Auguste-Delaune stadion ble nok en gang påkalt av Wendie Renards lagkamerater: etter en heading fra Diani som strøk stolpen (82.), knuste Henry Mikalsens firkant (85.) og Le Sommer fant tverrliggeren (87.) til en smart lob. Imidlertid ikke nok til å vinne.

«Finale» mot Østerrike

I den andre gruppe 2-kampen bevarte Østerrike sine sjanser til å se Final Four i denne Nations League ved å vinne (2-1) i Portugal like før den blå kampen. Sammenstøtet mellom de to nasjonene, planlagt til 1. desember (21:10), vil ha følelsen av en gruppefinale.

For Norge fortsetter prøvelsen med kun to poeng samlet på fire kamper og ser at nedrykkskvalene til 2. nivå blir mer og mer presserende. Slått ut i 16-delsfinalen i verdenscupen av Japan, verdensmesterne i 1995 og olympiske mestere i 2000 vil prøve å redde huden mot Portugal 1. desember (19. desember) i løpet av den 5. dagen.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *