Den norske høyere utdanningsministeren har trukket seg: Hun plagierte også andre studenters feil

Norges forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch trakk seg fredag ​​etter å ha innrømmet å ha plagiert andre studenters arbeid, inkludert feil, i masteroppgaven.

«Jeg gjorde en stor feil,» sa Borch, 35, på en raskt arrangert pressekonferanse.

«Jeg brukte tekstene til andre avhandlinger uten å angi kilden. Jeg beklager.»

Norske medier har allerede gjort oppmerksom på likheter i teksten til 2014-oppgaven hans med andre arbeider, inkludert de til to andre studenter. Ingen av dem ble nevnt i kildehenvisningene.

En student som skrev om skandalen på det sosiale nettverket

Plagiatskandalen har satt Borch i en spesielt vanskelig posisjon fordi hun i forrige uke bestemte seg for å ta saken inn for Høyesterett i saken om en student som ble frifunnet etter anke for selvplagiat for å ha brukt utdrag fra sitt eget arbeid.

S. Borch, medlem av Senterpartiet, ble minister for høyere utdanning i sentrum-venstre-regjeringen i fjor og fungerte som landbruksminister fra 2021 til 2023.

S. Borch har i hovedoppgaven som hun disputerte ved Universitetet i Tromsø i 2014 fokusert på sikkerhetsbestemmelser i oljeindustrien.

De siste månedene har flere medlemmer av den norske regjeringen trukket seg på grunn av kontroversielle interessekonflikter.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *