Den første europeiske Zeekr 001 forlot fabrikken!

Et nytt merke fra Geely (Volvo, Lotus, Lynk & Co) i Europa, Zeekr har nettopp sluppet det aller første eksemplaret av sin 001 elektriske jaktstasjonsvogn fra fabrikken. De første leveransene er planlagt til høsten.

Fra kinesiske bilgrupper den mest ambisiøse, Geely er utvilsomt et eksempel til etterfølgelse. Til tross for svært nylige debuter i bilindustrien (det første hovedkvarteret, basert på Daihatsu Charade) dateres tilbake til 1998, har utviklingen vært blendende. Om et par år, Geely har flyttet upmarket, forbedret kvaliteten og diversifisert produktporteføljen. Opprinnelig begrenset til fremvoksende land, solgte den modellene sine der under dedikerte merker: Emgrand, Englon og Gleagle. Men disse ukjente merkene ville ikke ha latt den kinesiske giganten utvikle seg skikkelig i Vest-Europa. Det var dette som motiverte Geely til å ty til ekstern vekst. Helt konkret, kjøpe ut eierandeler i europeiske merker, eller i det minste kjent for europeere. Det er slik Geely eier byggherren i dag Volvo, som han utviklet og støttet mot sin 100% elektriske overgang. Han er også ansvarlig for opprettelsen av merkevaren. Polestar, tidligere sportsavdelingen til den svenske produsenten.

Etter ekstern vekst, gi plass for egne merkevarer

Geely kjøpte også Lotus, det svært kjente britiske sportsbilmerket. Akkurat som det tidligere selskapet London Taxi International, omdøpt til LEVC og markedsfører de berømte svarte taxiene i London. Gruppen er også smart medeier (knyttet til Mercedes-Benz). Lynk&Co (med Volvo) og Proton (med DRB Hicom). Til slutt og for å lukke denne strålende oppføringen, Geely er tilknyttet Renault i joint venture-selskapet Horse, for felles utvikling av termiske og hybride modeller. Nå som de utallige merkene snurrer og begynner å fange seg, Geely har råd til å lansere sine egne merker, hittil ukjent. Dette er tilfellet Radar, av galakse, av Geometriog når det gjelder oss, Zeekr, som ankommer Europa. Grunnlagt for et år siden, og er dedikert til produksjon av 100 % elektriske kjøretøy.

Zeekrs ankomst til Europa er nært forestående

Forholdet til Geely er åpenbart, siden modellene har likhetstrekk med produktene Lynk&Co. DE Zeekrs første modell, 001, er en elektrisk skytebrems (Porsche Taycan Turismo-stil) som ønsker å konkurrere med Tesla Model Y, til tross for en helt annen filosofi. Han lover rekordrekkevidde på 1000 kilometer takket være et CATL-batteri med en kapasitet på 140 kWh! Som et premiummerke tilbyr Zeekr konkurransedyktig pris-ytelse-forholdspesielt i et premiummarked som tradisjonelt skinner med høye priser. 001 tilbys dermed i Europa fra €59 500. (mot €97 000 for Porsche, med sportslige krav selvfølgelig). Den gode nyheten er at Zeekr vil være i stand til å oppfylle sine europeiske bestillinger og med god grunn: den første 001 for vårt marked har nettopp forlatt fabrikken ! De første leveransene (i Sverige og Nederland) er planlagt til oktober. Norge, Tyskland, Danmark og Frankrike følger etter i 2024. Les også: Zeekr 001 (2022): produksjonsstart for den kinesiske skytepausen For sin elektrifisering velger Polen kineserne Arcfox Alpha S (2021): Huawei presenterer sin første elbil

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *