De 7 beste europeiske landene å bo og jobbe i

Sist oppdatert: 14. oktober 2022 20:33

«Jeg ser etter ansatte« og «akutt ledig stilling« er slagord vi ofte hører i Nederland i disse dager. Mangelen på arbeidskraft begynner å ta sin toll. Mange nederlendere velger ofte å prøve lykken i utlandet. Til tross for at ting er godt organisert i Nederland, er ikke vårt lille land på topp 7 over de beste landene å bo og jobbe i Europa. I denne artikkelen forteller vi deg hvilke land som er på topp 7 og hvorfor det er så fint å bo og jobbe der.

#syv. sveitsisk

På syvende plass finner vi sjokoladens og klokkenes land: Sveits. Landet er kjent for sin vakre natur og sterke økonomi. Allerede to gode grunner til å ønske å bo og jobbe der. Sveits er atskilt fra EU og trenger derfor ikke ta hensyn til utbetalinger til andre EU-land. I tillegg tjener innbyggere i Sveits den høyeste minstelønnen i verden. Så høyt faktisk at du som søppelsamler eller kasserer allerede kan tjene €3000 per måned. Landet er også kjent for sin sikkerhet og gode utdanning. Et ideelt sted å bo og jobbe.

#6. Ungarn

Å bo i Nederland er ganske dyrt, spesielt sammenlignet med å bo i Ungarn. Hvor du kjøper et hus og land i Nederland for mer enn fire tonn, betaler du kun €50 000 i Ungarn. Ikke bare boligkostnadene, men også levekostnadene er svært lave i Ungarn. Dessuten er det ikke bare et billig land, men også et vakkert land fullt av kultur, vakker natur og rik historie. Så et fantastisk sted å bo.

#5. Spania

På en dag med dårlig vær ropte alle nederlendere noen ganger: «Jeg emigrerer til Spania. Ikke uten grunn, for Spania er et fantastisk land å bo i. Ikke bare på grunn av de tropiske temperaturene, men også på grunn av de lave kostnadene. Der boliger er sammenlignbare i pris, er levekostnadene mye lavere. La oss være ærlige: Hvis du kan nyte solen med 30 grader etter en dags arbeid, føler du at du er på ferie.

#4. Danmark

Du finner Danmark på nesten hver eneste topp 10-liste. Enten det er de lykkeligste menneskene, den vakreste naturen eller det beste landet å jobbe i. Danmark får ofte ros for lik inntekt mellom menn og kvinner. Det er mye høyere i Danmark enn i andre land, noe som viser at det er et bevisst land. Dessuten er kulturen i Danmark veldig hyggelig, noe som gjør danskene til et av de lykkeligste menneskene i verden.

#3. Norge

Vi blir i Skandinavia en stund, for Norge er også et fantastisk land å bo og jobbe i. Livskvaliteten i landet er veldig god, noe som gjør at folk liker å bosette seg der for å bo og jobbe. Dette er på grunn av utmerket helsehjelp, utdanning og frihet som innbyggerne nyter godt av. Norge er kjent for å være et dyrt land, men inntektene er derfor litt høyere der. Men det bør ikke stoppe deg fra å bo i dette fantastiske landet.

#2. Tyskland

Våre naboer i øst har det veldig bra når det gjelder bo og arbeid. Ikke så rart, for universitetsutdanningen har vært gratis siden 2014. Helsevesenet er også veldig godt organisert. Bortsett fra at alt er godt lagt opp, er levekostnadene der betydelig lavere enn i Nederland. Levekostnadene er mye lavere, men kostnadene for et hus er også betydelig billigere. Du bor mye billigere hos våre østlige naboer.

#1. Sverige

Øverst på listen finner vi et skandinavisk land, nemlig Sverige. Et godt regulert land når det gjelder levekår. Dette inkluderer helsevesen og utdanning. I tillegg er forventet levealder også høyest der, på over 82 år. Sverige er også et vakkert land å bo i. Med røff natur og vakre byer er det et perfekt sted å bo for alle. Folk er glade der, så hvem vet, kanskje du finner din lykke i Sverige.

Det er mange land hvor det er godt å bo og jobbe. Hvilket land vil du emigrere til?

Del denne artikkelen

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *