Bilnyheter: test av Honda e:ny1

TV Autozína fikk vite det under en kort prøvekjøring i Norge. På en enkelt lading kan elbilen kjøre 412 km, motoreffekten er 150 kW, batterikapasiteten er 68 kWh, og bakkeklaringen er 14,5 cm. Både visuelt og målmessig minner elbilen litt om den nye Honda HR-V. Men innvendig er hvorfor-en annerledes. Nettbrettet i Tesla-stil er spesielt annerledes. Nytt for Honda er også det virtuelle målerpanelet uten såkalt visir eller solskjerm.

Vitolds Milius, sjefredaktør i Auto Bild Lietuva: «Det viktigste jeg skjønte i dag er at denne bilen er den samme som vanlige biler som jeg har kjent i 30 år. For det meste er biler Elbiler er veldig forskjellige fra bensinbiler. Jeg føler det på samme måte, nesten hjemme i denne, og mange vil kanskje like det. Det er ikke mye å lære på nytt, bare «sitt og kjør».

Den nye elbilen er også komfortabel nok for de som sitter bak. Det er god plass og skjærevinkelen er stor nok til å lage lengre stykker. Bagasjerommet er på 361 liter, eller nesten 1200 liter med nedfelte bakseter. Honda er fortsatt en nykommer i elbilverdenen. Sjarmerende Honda E vil ikke få en etterfølger i Europa på grunn av lav etterspørsel. Kanskje crossoveren blir mer vellykket? «Som alle andre er det veldig viktig. Honda har allerede en veldig fin modell, Honda E, men SUV-er er for tiden på mote, og det vil være mange mennesker som en slik bil kan selges til,» forklarer V. Milius.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *