Baltiske stater er enige om å drastisk begrense grensepasseringer for russiske statsborgere med Schengen-visum

Samtidig vil det være noen unntak.

Beslutningene vil bli tatt av nasjonale regjeringer i samsvar med nasjonale prosedyrer og vil tre i kraft samtidig, sa ministeren.

I mellomtiden presenterte EU-kommisjonen (EF) tirsdag den nye prosedyren for utstedelse av visum til russiske statsborgere.

I forrige uke ble medlemmene av Den europeiske union (EU) enige om å suspendere avtalen fra 2007 om den forenklede prosedyren for utstedelse av visum til russiske statsborgere, noe som betyr at russiske visumsøknader vil bli behandlet lenger og at det vil koste dem mer å få visum .

Tirsdag presenterte EUs innenrikskommissær Ilva Johansson den nye prosedyren, som EU-landene skal godkjenne i løpet av dagene som kommer.

For russiske statsborgere vil visumsøknaden for Schengen-området, som omfatter 22 EU-medlemsland, samt Norge, Island, Sveits og Liechtenstein, nå koste 85 euro. Til nå har det kostet 35 euro å sende inn en søknad.

Standard behandlingstid for forespørsler vil bli utvidet fra ti dager til 15 dager og i noen tilfeller opptil 45 dager. Mulighetene for å få visum til flere innreiser vil også være begrenset.

Visumsøkere må også sende inn flere dokumenter for å støtte søknaden.

Finland, Polen, Estland, Litauen og Latvia har begynt å skjerpe grensekontrollen og oppfordret til et fullstendig forbud mot å utstede turistvisum til russiske statsborgere. Frankrike og Tyskland er imidlertid imot et slikt trekk, og hevder at det er nødvendig å opprettholde kontakter mellom russiske borgere og demokratiske samfunn.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *