atomisering, epidemi og minstelønn

På regningen: Tyskland-Spania

Før seieren mot Finland (4-1) fredag ​​8. juli, hyller spanjolene sin lagvenninne Alexia Putellas, 2021-gullballen, som ble skadet før starten av EM.

Det tyske trollet, åtte ganger vinner av EM, står overfor et spansk utvalg uten rekord: På papiret kan tirsdagens møte i gruppe B se ut til å være en selvfølge. Og likevel… «Roja», syvende nasjon i rangeringen til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), er en av konkurransens outsidere. Etter å ha nådd kvartfinalen i EM 2017 og åttendedelsfinalen i verdensmesterskapet i 2019, er spillerne til Jorge Vilda (i vervet siden 2015) opptatt av å vinne det første landslagstrofeet. .

Etter lett å ha beseiret et svakt finsk utvalg i sin første kamp fredag ​​8. juli (4-1), må spanjolene motstå et «Frauen-Mannschaft» i beina, hvis offensive angrep martyrerte et dansk lag, men likevel solid (4-0) ). Anført av Barcelona-spilleren Irene Paredes, vil La Roja, sterk i det tekniske på midtbanen hennes, måtte være like dødelige som de er robuste, tyskerne driver generelt en utmattende pressing.

Vinnerne av dette møtet, som er planlagt til 21.00 på Brentford Community Stadium i London, tar førsteplassen i gruppe B, som er avgjørende for kvalifiseringen til kvartfinalen.

Tidligere på dagen (18.00) vil Danmark, destabilisert av sitt tunge nederlag mot Tyskland, prøve å åpne poeng- og målkonkurranse mot et mer enn tilgjengelig finsk lag.

Eurostar: Pernille Harder

Pernille Harder oppmuntrer lagvenninnene fra det danske utvalget under nederlaget mot Tyskland (4-0), fredag ​​8. juli 2022.

«Vi virket nervøse, våre pass nådde ikke målet. Det fungerte bare ikke for oss”. Observasjonen gjort av Pernille Harderkaptein og vanlig målscorer for det danske utvalget, var uten anke på slutten av det tunge nederlaget anklaget mot Tyskland (4-0), fredag ​​8. juli. Ensom foran laget sitt og munnkurv av det tyske forsvaret, Chelsea midtspiss var i store vanskeligheter for sin inntreden i euroen.

Men 2018 Vice-Ballon d’Or er ikke typen som skal beseires. Etter å ha påtrengt seg selv i alle klubbene hun krysset døren til, ønsker den 29 år gamle spissen, uheldig finalist i europamesterskapet 2017 (vunnet av Nederland 4 mål til 2), å bekrefte statusen sin ved å vinne en første internasjonal tittel.

For dette vil en seier være obligatorisk denne tirsdagen mot finske «Helmarit». Pernille Harder vil ha ytterligere motivasjon for denne kampen: hvis laget hennes kvalifiserer seg til finalen, vil spilleren få muligheten til å møte sin lagkamerat i Chelsea i semifinalen, og følgesvenn i livet, svensken Magdalena Eriksson.

I takvinduet: sveitseren står stille

Sveits fortsetter å lenke skuffelser. Basert i forstedene til Leeds, byttet Nils Nielsens spillere først treningsleir onsdag 6. juli, den første ble ansett som under profesjonelle standarder. Tre dager senere, åpningskampen i » Nati» mot Portugal endte uavgjort (2-2), noe som kan gjøre det vanskelig å kvalifisere seg til kvartfinalen, de to gjenværende motstanderne er Sverige og Nederland, to store lag.

Endelig, nå har helvetianerne vært rammet, siden søndag, av en epidemi. «Åtte landslagsspillere og elleve ansatte ble isolert fra laget mellom søndag og mandag morgen på grunn av gastrointestinale symptomer», meldte det sveitsiske fotballforbundet mandag. Mandagens trening ble avlyst, samt pressebriefingen som ble planlagt i kjølvannet, to dager før øksekampen mot Sverige.

Hjørne av blå himmel: Frankrike-Italia, seerne fulgte ham

Les Bleues lyktes på alle måter med å komme inn i konkurransen søndag kveld, og dominerte stort sett Italia (5-1). I følge Médiamétrie ble Grace Geyoros hat-trick i første omgang sett av 4,44 millioner seere på TF1 (nesten en fjerdedel av publikumsandelen) og 514 000 på Canal+, noe som gjorde denne første kampen med Corinne Deacons spillere til en suksess på og utenfor tonehøyde.

Les også: EM 2022 for kvinner: Frankrike knuser Italia for sin deltagelse i konkurransen

For å forberede seg til kampen mot Belgia 14. juli, en nasjonal helligdag, returnerte de franske kvinnene til baseleiren sin i Ashby-de-la-Zouch (nær Leicester), før de returnerte for å sette New York Stadium i flammer. Rotherham, England, og TV-skjermer i Frankrike.

Volleyball: Lina Magull snakker om minstelønn

«Vi fotballspillere bør tjene nok på andredivisjonen, slik at ingen trenger å jobbe på siden lenger. Jeg snakker om en minstelønn på 2000 til 3000 euro per måned.»

Hvis Lina Magull strålte med Frauen-Mannschaft mot Danmark (et mål og en assist) fredag ​​8. juli, var det fremfor alt disse ordene som begeistret tysk presse mandag. I et intervju for media over Rhinen Bilde, Bayern München-midtbanespilleren har støttet innføringen av en minstelønn i Tysklands profesjonelle fotballigaer for kvinner. Uttalelser som er bredt velkommen og tatt opp av pressen i Tyskland, ledsaget av den fortsatte veksten av kvinnefotball rundt om i verden.

Midtbanespilleren Lina Magull feirer målet sitt mot Danmark, det første i den seirende kampen (4-0) fredag ​​8. juli.

I ettertid: England er allerede kvalifisert, Nord-Irland eliminert

Kvelden mandag 11. juli markerte starten på de andre kampene i gruppespillet i dette EM 2022, i England. Vertslandet gikk ikke i detalj ved å pulverisere Norge 8 mål til 0! Med 6 poeng og tatt i betraktning Østerrikes seier mot Nord-Irland litt tidligere (2-0), har «Lionesses» allerede sikret seg kvalifisering til kvartfinalen, og til og med førsteplassen i bandet.

Englands åpning gjorde alle litt misfornøyde med en knepen seier mot Østerrike (1-0), men mandag kveld avgjorde de siktet med seks mål på sine første åtte skudd på mål, og slo, mindre enn tjuefire timer senere, franskmennene rekord med sine fem mål på førtifem minutter. Denne suksessen bringer også den ubeseirede rekken til løvinnene til seksten, en rekord for dem, siden Sarina Wiegman kom på benken, med hele 92 mål scoret i denne perioden, for 3 innrømmete.

I denne gruppe A er Irland allerede eliminert fra kampen om kvartfinalen med null poeng på to kamper.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *