Apple bekrefter: iPhone vil bytte til USB-C

Apple har offisielt bekreftet at de vil overholde den nye EU-loven. Det handler om å lade smarttelefoner via USB-C-kontakten, som iPhones ikke har.

Det har myndighetene i EU bestemt alle mobiltelefoner som selges i medlemslandene innen utgangen av 2024 må være utstyrt med en USB Type-C ladeport. Mens de aller fleste Android-smarttelefoner allerede oppfyller dette kravet, gjør Apple det fortsatt. utstyrer sine iPhones med en Lightning-kontakt.

Se: Fagforbundet har bestemt. Ikke mer rot med ladere

Se: Norge ønsker også en lader for telefoner og annen elektronikk

Den nye europeiske loven vil selvsagt også dekke Cupertino-giganten. I et intervju med Wall Street Journal, Apples markedsdirektør Greg Joswiak han sa det det amerikanske selskapet vil erstatte Lightning-porten med en USB-C-kontakt i fremtidige iPhonesmen sa ikke når det ville skje. Noen kilder sier det vil skje neste år når serien har premiere iPhone 15men de kan like gjerne være det iPhone 16som bør markedsføres i 2024.

Vi har ikke noe annet valg, som overalt i verden, enn å overholde lokale lover.

sier Greg Joswiak

En Apple-representant spesifiserte ikke om alle fremtidige iPhones vil dra nytte av en USB-C-port eller bare de som er beregnet på det europeiske markedet. Imidlertid nevnte han at den preskriptive loven til Den europeiske union det er ikke bra for miljøet eller for Apple-kunder. Gigantens markedssjef mener at overgangen til USB-C vil øke mengden elektronisk avfall, ettersom brukere (hovedsakelig iPhone) vil bli tvunget til å kjøpe nye ladere og kaste gamle som fortsatt fungerer.

Husk her at de nye iPadene allerede bruker USB-C-kontakten for lading.

Se: Ordentlig forening. Slutten på gratisplaner med operatører

Se: Google skryter av økonomiske resultater. Kjempen bremser farten

Bildekreditt: Yalcin Sonat / Shutterstock.com

Tekstkilde: engadget, The Wall Street Journal

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *