Alt om Norge

De to ganger mesterne er innstilt på å bevise at skuffelsen i 2017 bare var en ulykke. Alt om Norges lag til EM 2022 for kvinner.

Norgesmøter

Torsdag 7. juli

Norge – Nord-Irland (21:00 – Southampton)

mandag 11 juli

England mot Norge (21:00 – Brighton & Hove)

fredag ​​15 juli

Østerrike – Norge (21:00 – Brighton & Hove)

Norges beste resultat på EM for kvinner: Vinnere (1987, 1993)
Kvinners EM 2017: gruppespillet

Nøkkelspiller: Caroline Graham Hansen

Med nesten 50 mål og 100 landslagskamper braste Graham Hansen inn på banen i en alder av 18 år under Norges oppkjøring til finalen i 2013. For en forsvarer, er nå anerkjent som en av de beste i verden. Midtpunktet i FC Barcelonas fryktinngytende angrep, hun strålte under FIFA verdensmesterskap for kvinner i 2019 da hun ble brukt som en av to midtspisser.

Se: Elisabeth Terland

Terland, som opererer på midtbanen, – som fyller 21 år noen uker før finalen – debuterte på landslaget i april og var raskt ute med å score i Norges VM-kvalifiseringskampanje i 2023. «Terland tilpasser seg godt til vår måte å spille på», sa Norge-trener Martin Sjögren etter debuten. «Dens hovedkvalitet er å finne mellomrommet mellom forsvaret og motstanderens angrep. En ting som overrasket meg var hans evne til å passere spillere.

Trener: Martin Sjøgren

Etter å ha hatt klubbsuksess med Malmö (nå Rosengård) og Linköping i hjemlandet Sverige, ble Sjögren utnevnt av Norge på slutten av 2016. Han hadde tilsyn med den skuffende kvinne-EM 2017-kampanjen, men bygget opp et sammensveiset lag som spiller angrepsfotball og hadde en lovende løp i verdensmesterskapet i 2019, etterfulgt av en feilfri prestasjon i EURO-kvalifiseringen. Har nå ønsket velkommen Ada Hegerberg tilbake i laget etter nesten fem års fravær.

Norges taktikk for EM 2022

Sjögren brukte en 4-4-2-formasjon i verdenscuppen med Graham Hansen sammen med nå pensjonerte Isabell Herlovsen. På den annen side, i EURO-kvalifiseringen, ble 4-3-3 favorisert, med Lisa-Marie Utland i den sentrale rollentypisk flankert av Graham Hansen og Guro Reiten, med den allsidige Frida Manuum og Terland også som alternativer.

De valgte til og med 3-4-3 i 4-0-seieren over Belgia, med Terland og Reiten som kantspillere, noe som understreket Norges styrke nedover flankene. Ingrid Syrstad Engen, lagkamerat til Graham Hansen i FC Barcelona, ​​spiller en nøkkelrolle på midtbanen, hvor Manuum også kan spille. Hegerbergs tilbakekomst i vår åpnet for nye muligheter.

Norges stamtavle

Den skjebnesvangre kampanjen i Nederland i 2017, hvor de tapte alle tre kampene, var en sjelden gruppeutflukt for Norge, som bare hadde lidd den skjebnen én gang i EM og én gang i FIFA-cupen. verden. På den annen side var det verdensmester i 1995 og før det to ganger seier i EURO, samt viseverdensmester i 2005 og 2013, to turneringer der den beviste sin tradisjon for en vellykket nasjon når den må, fordi hun var ikke forventet å gå så langt. Deres enorme forbedring i verdensmesterskapet i 2019, hvor de nådde kvartfinalen, er et tegn på at Sjögrens side er en fare for noen ved EM 2022.Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *