«airBaltic» vil ikke fly til to ugunstige destinasjoner i vintersesongen

«airBaltic»-sjef, Martins Gauss, sier at ved starten av vintersesongen vil «airBaltic» lansere de første ruteflyene til en destinasjon i Afrika – Marrakech, Marokko, og vil også legge til en annen destinasjon på Kanariøyene – Gran Canaria .

Han forklarer at når flyselskapet utarbeider flyruten for neste sesong, vurderer flyselskapet passasjeretterspørselen og analyserer markedssituasjonen som helhet.

«Basert på resultatene har vi besluttet å kansellere noen kommersielt ulønnsomme ruter. Samtidig har vi, med en økning i etterspørselen etter forretningsreiser, økt frekvensen av flyreiser på flere ruter, inkludert Tallinn, Helsingfors, Stockholm og Brussel, sammenlignet med til sist vinter, sier Gauss.

Flyreiser til Marrakech og Gran Canaria vil kun bli operert i vintersesongen. Flyreiser til Marrakech starter 31. oktober, og til Gran Canaria – 1. november. Flyreiser på begge rutene vil bli operert frem til 24. mars 2023.

I neste vintersesong vil «airBaltic» også tilby sesongfly til skistedene Salzburg og Verona, samt fire ganger i uken til Dubai og seks ganger i uken til Tenerife.

Det er allerede rapportert at omsetningen til «airBaltic» i fjor var 204,1 millioner euro, 41 % mer enn året før, mens selskapets tap har gått ned med 49 % og beløp seg til 135,7 millioner euro.

Den latviske staten har 96,14 % av stemmerettighetene i kapitalen til «airBaltic», mens «Aircraft Leasing 1» eies av den finansielle investoren, den danske forretningsmannen Lars Tūsen – 3,86 %.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *