Adrenalinsøkere har oppdaget flere ruter på Hornelen i Norge

Akvamarinfarget vann, der skyer reflekteres, snødekte topper og bratte klipper – alt dette kan selvfølgelig ses på «Instagram»-bilder eller postkort sendt av venner fra Norge. Men du kan også utfordre deg selv og se de utrolige severdighetene med egne øyne. Dessuten de som tidligere ikke var tilgjengelige for turister. På vestkysten av Norge er det åpnet nye ruter på fjellet «Hornelen», egnet for reisende med svært sterke nerver.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen

Annonse

En ekstrem «via ferrata»-rute fører til den utrolige panoramautsikten fra toppen av det 860 meter høye «Hornelen»-fjellet. Fra italiensk kan det oversettes som «jernvei», som refererer til klatreruter der klatrere får hjelp av kabler og ståltrinn.

Den nye fjellstien ble designet av Roger van Orschot, som for media «CNN Travelsier – adrenalinrushet som oppstår når du ser ned og ser hvordan skipene navigerer fjorden er ubeskrivelig.

«via ferrata»-ruten ble offisielt innviet 18. juni 2023. Van Orschot har jobbet med utviklingen av ruten i ni år. Det arrangeres nå guidede turer av selskapet «Hornelen Via Ferrata».

Tre forskjellige ruter

Hornelen ligger på øya Bremangerlandet. Kong Olaf I av Norge, som regjerte fra 995 til 1000, skal ha besteget fjellet, kjent i norsk mytologi som et samlingssted for hekser. De som vil følge i fotsporene til kong Olaf I, kan velge en av tre ruter av ulik vanskelighetsgrad: «Ørnelia», «Hekseveggen» og «Olavsrute».

Adrenalinsøkere har oppdaget flere ruter på Hornelen i Norge
Foto: Shutterstock


Eagle Rock er den enkleste av de tre rutene som tilbys. En representant fra reisebyrået Fjord Norge beskriver ruten som «en fin introduksjon til via ferrata, som tar bare to timer å bestige» og passer for barn fra 12 år og oppover. Det koster NOK 1095 (ca. €94) per person å ta denne stien.

Neste løype er Witches Wall. Det er allerede litt vanskeligere enn Eagle Rock, lett å beseire. Å klatre på Witch’s Wall tar omtrent seks timer og passer for alderen 14 og oppover. Ruten er ikke bare mer komplisert, men også dyrere. Det koster 1495 kroner eller ca 127 euro per person.

Adrenalinsøkere har oppdaget flere ruter på Hornelen i Norge
Foto: Shutterstock


Derimot går Olafs vei til toppen av fjellet. Det er derfor den vanskeligste stigningen og passer kun for personer over 16 år og i god fysisk form. Prisen er 1695 kroner eller ca 145 euro per person. Olafs rute er designet for en hel dag, men de som holder ut den strabasiøse reisen blir belønnet med en utrolig utsikt over snødekte topper, isbreer, fjorder og små landsbyer, med havet i det fjerne.


Innholdet fortsetter etter kunngjøringen

Annonse

Representanter for selskapet «Hornelen Via Ferrata» understreker at de har sørget for at klatringen på de nyåpnede stiene er trygg. Imidlertid advarer han, før du går til å erobre toppen av fjellet, må du være sikker på helsen din.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *