Latvia må «smi sin egen lykke»: Norge tar ikke poeng fra Slovakia

Tirsdag 23. mai, i siste kamp i gruppe B i ishockey-VM i Riga, slo det slovakiske hockeylaget Norge 3:1 (3:0, 0:1, 0:0) og rykket opp til fjerdeplass sammenlagt foran det latviske laget. Derfor må Latvia tjene minst ett poeng i kveldens kamp mot Sveits for å nå kvartfinalen.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen

Annonse

Allerede i kampens fjerde minutt tok Slovakia ledelsen da Rihards Paniks uventet slo fra mål ved første stolpe til Marek Hrivik, som umiddelbart slo den norske keeper Henrik Haukeland. Mindre enn fire minutter senere skjøt Mislav Rosandić et skudd, pucken spratt av målvakten mot Peter Cehlárik, og han doblet lagets ledelse fra kloss hold.

De slovakiske hockeyspillerne hadde ikke tenkt å bremse spillet, vel vitende om viktigheten av denne kampen. I det 16. minutt gjorde Robert Lantoshi et flott solotrekk nedover høyresiden, han kantret seg forbi forsvarsspilleren og slo et presist skudd med den klønete siden av pinnen over Haukeland-keeperen.

I kampens 24. minutt scoret det norske landslaget. En fantastisk pasning fra Thomas Berg-Paulen ble møtt av Markus Vikingstad, som med et kjapt skudd fyrte av pucken i det tomme hjørnet. I resten av perioden spilte slovakene mer med pucken, men resultatet endret seg ikke.

I tredje kvarter stod nordmennene imot motstandernes angrep, men senere jobbet de mer med pucken, men de klarte ikke å spille en god nok mulighet til å score. Tre minutter før slutt i ordinær tid byttet nordmennene ut keeper med en sjette spiller, men det hjalp heller ikke. Paník kastet pucken i et tomt mål og sikret seier til laget sitt.

Etter denne seieren rykket det slovakiske landslaget opp til fjerdeplass sammenlagt i gruppe B med 11 poeng på syv kamper. Det latviske landslaget har like mange poeng på seks kamper, som skal spille mot Sveits tirsdag.

Finner ikke plasseringskode for nøkkel etter_artikkel.

Finner ikke plasseringskode for nøkkel m_news.