5.300 km for en god sak

Lucas Schustek, fra Spicheren, utfordret seg selv med en vennegjeng til å sykle fra Trondheim, Norge, til Santiago de Compostela. En reise på 5300 kilometer, som krysser seks land, som de ønsker å gjennomføre på seks måneder for å samle inn midler til medisinsk forskning.


Emile Kemmel
14. juni 2023 kl. 06:00 | oppdatert 14. juni 2023 kl. 09:52

Å krysse Europa på sykkel, fra nord til sør, er utfordringen som ble tatt opp av Lucas Schustek, fra Spicheren, og hans to venner, Adèle Cordonnier og Maud Cimetière. En reise på omtrent 5 300 kilometer fra Norge til Santiago de Compostela som de planlegger å gjennomføre om seks måneder ved å reise på Eurovélo 3, med kallenavnet Pilgrims-sykkelruten, en av de 19 utviklede sykkelstiene som går på kryss og tvers av EU.

Den lille gruppen kommer tilbake i begynnelsen av juli, med tog, til startpunktet for sykkelruten i Trondheim, i Nord-Norge, før de krysser Østersjøen mellom Sverige og Danmark takket være en ferge, og deretter krysser Tyskland, Belgia, Frankrike og Spania. til Santiago de Compostela.

En personlig søken

Ideen om en lang reise spiret i hodet til Maud og Adèle i fjor sommer, da de to barndomsvenninnene allerede gjorde en helg på sykkel: «Vi følte oss bra på sykkelen, så vi Det sies hvorfor ikke fortsette en enda større tur», forklarer Adèle, før de går ombord på Lucas. Alle i en alder av 25 forlot jobben og leilighetene sine for å dra på eventyr: «Vi følte at det var det rette tidspunktet for oss å koble av», bemerker Maud. «Det er ikke en religiøs søken, men snarere en åndelig. En måte å oppdage deg selv på, sier Adèle.

Lucas Schustek, opprinnelig fra Spicheren, forbereder seg på å koble Norge til Santiago de Compostela for å hjelpe medisinsk forskning. Foto RL /Émile KEMMEL


De siste ukene har de klargjort syklene og utstyret: «Vi syklet to helger i Alsace med Maud for å teste og bli kjent med utstyret», forklarer Lucas, vant til å sykle i Strasbourg for å komme seg på jobb. , akkurat som sine to kamerater.

En utfordring for en god sak

Bak utfordringen ønsker de tre vennene å tjene en sak ved å samle inn penger. Mål: samle €1 per tilbakelagt kilometer, dvs. mer enn €5000 totalt. Det er mot Amro-foreningen, som støtter forskning på Rendu-Oslers sykdom, en sjelden arvelig karsykdom som rammer 1 av 6000 fødsler, en årsak som ligger Mauds hjerte spesielt nært. De tre vennene opprettet en Instagram-konto ( @lesfousdubiclou ) for å fortelle om turen og samle inn penger.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *