33 eldre døde etter koronavaksine i Norge, men ingen klar sammenheng funnet

I vårt land er det for tiden ett dødsfall: en 82 år gammel beboer på et boligsenter, som døde fem dager etter vaksinasjon. Også her prøver vi fortsatt å finne ut om det er en sammenheng med vaksinen. «Men det er fortsatt veldig vanskelig å oppnå 100 prosent sikkerhet om dette emnet,» sier Ann Eeckhout fra Federal Agency for Medicines and Health Products.

«Alle helseinstitusjoner er i konstant kontakt for å dele og overvåke informasjon om bivirkningene av forskjellige vaksiner.»

Vi vaksinerer også (alvorlig) syke beboere på bosentre. «Vi vet nå at koronaviruset kan spre seg veldig raskt i et aldershjem,» forklarer vaksinolog Pierre Van Damme (UAntwerpen). «Derfor streber vi etter å vaksinere så mange beboere som mulig og dermed styrke flokkimmuniteten i bosenteret.»

«Men vi vil selvsagt ikke legge vekt på virkelig alvorlig syke eller dødssyke pasienter. Det er familien som i samråd med legene må avgjøre om en koronavaksine fortsatt gir mening og om fordelene alltid er større enn ulempene.»

«I alle fall forventer vi at folk som nettopp har blitt vaksinert vil dø i landet vårt i den kommende perioden,» sier Van Damme.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *