Verdensmesterskapet i skiskyting. Norge med gullmedaljen. Polakkene fullførte ikke konkurransen

Det norske mixstafettlaget tok som ventet gullmedaljen i skiskyting-VM. Laget bestående av Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Roeiseland, Sturla Holm Laegreid og Johannes Thingnes Boe viste seg å være bedre enn italienerne og franskmennene. Biało-Czerwoni ble doblet og til slutt rangerte laget vårt på 22. plass.

Første del av konkurransen kan tyde på at det blir en overraskelse. Det norske stafettlaget, som var store favoritter i konkurransen, gikk på et stort tap for lederne etter det første byttet. Ingrid Landmark Tandrevold mislyktes, som ikke bare måtte lade tre ganger mens han skjøt fra stående posisjon, men også scoret en strafferunde.

Marte Olsbu Roeiseland prøvde å ta igjen tapet, men det skandinaviske laget var fortsatt halvveis i konkurransen og kom ut av topp tre med et betydelig tap. Men så gikk mennene inn. Sturla Holm Laegreid var utmerket både på skytebanen og i oppløpet, noe som – ved hjelp av rivaler som noterte feil ved skyting – ga laget hans overtak.

Johannes Thingnes Boe var den siste som startet i det norske laget. Denne sesongens samlede verdenscupleder er i storform, så det så ut som om gullrekorden for laget hans bare var en formalitet. Feil på utskytningsrampen (totalt fire) gjorde det interessant om Quentin Fillon Maillet, den siste konkurrenten i den franske stafetten, var mer effektiv.

Etter det siste skuddet lanserte Boe og italienske Tommaso Giacomel samtidig. På dette tidspunktet var det allerede klart hvem som skulle krysse målstreken først. Dermed ble den norske mixedstafetten for fjerde gang på rad (tidligere i 2019-2021) den beste. Skandinavene vant også Beijing-OL i fjor.

Italienerne (sølv) og franskmennene (bronse) var også på pallen. For det andre av disse lagene er det den første medaljen i denne konkurransen siden 2017, da de vant sølv i Hochfilzen.

Polske skiskyttere vil ikke ha gode minner fra konkurransen. Laget vårt fullførte ikke konkurransen (ble doblet) og ble til slutt rangert på 22. plass (26 lag konkurrerte). Dårlig løpestilling betydde at Biało-Czerwoni tapte nesten to minutter etter den første endringen av beste stint, og våre neste konkurrenter (Kamila Żuk, Andrzej Nędza-Kubiniec) økte bare tapet .

Spillerne vil gjenoppta konkurransen fredag. Den dagen klokken 14.30 blir det konkurranse i kvinnesprinten. Alternativt møter mennene i denne konkurransen lørdag 11. februar, også klokken 14.30.