Verdensmesterskap | Canada møter Finland i kvartfinalen

(Riga) Tyler Myers scoret vinnermålet litt over fire minutter ut i tredje periode da Canada avsluttet den innledende runden av verdensmesterskapet i hockey for menn med en 3-1-seier over Tsjekkia tirsdag.

Peyton Krebs og Lawson Crouse, i et tomt mål, traff også målet for Canada. Scott Laughton la til to assists til rekorden sin, mens Montreal Canadiens målvakt Samuel Montembeault tok seieren etter å ha gjort 17 redninger.

«Vi har ikke vært i stand til å score konsekvent siden starten av turneringen, men vi hadde et stort mål fra Myers,» sa Krebs i en uttalelse. Vi må fortsette å spille som vi gjorde i første omgang. »

Martin Kaut sørget for responsen til tsjekkerne. Målvakten deres, Karel Vejmelka, ble full av 41 skudd.

Canada endte på andreplass i gruppe B med 15 poeng (fire seire i regulering, en på overtid, ett tap på overtid og en annen i regulering), to foran Tsjekkia på tredjeplass. Han avsluttet også en tapsrekke på to kamper, mot Sveits og Norge, i den rekkefølgen.

«De to siste kampene gikk ikke slik vi ønsket, så i dag ønsket vi å spille med intensitet og være effektive defensivt. Jeg er fornøyd med lagets fremgang, sa Canadas hovedtrener André Tourigny.

Sveits, som skal spille sin siste kamp i den innledende fasen senere i dag mot vertene Latvia, var allerede garantert å havne på toppen av gruppen i kraft av en samling på 18 poeng (seks seire i ordinær tid).

Canada møter det andre vertslandet for arrangementet, Finland, i kvartfinalen. Finnene, forsvarende mestere i turneringen, var allerede garantert å havne på tredjeplass i gruppe A foran tirsdagens kamper. De møter Danmark på slutten av dagen.

«Finland spiller med veldig høy intensitet og gir ikke motstanderne mye plass, så vi må jobbe hardt for hver tomme på isen. Det skal bli morsomt å spille mot finnene hjemme fordi vi vet at arenaen kommer til å være høylytt, sa Myers.

Også tirsdag: USA slo Sverige 4-3, Slovakia knekte Norge 4-1; Tyskland slo Frankrike 5-0; Finland korrigerte Danmark, 7-1, mens latvierne slo Sveits, 4-3 (i tilleggstid).