Skiløper Ruud gir Norge fjerde gull og toppmedalje | olympiske leker

Birk Ruud hjalp Norge med å vinne sitt fjerde OL-gull onsdag. Den 21 år gamle freestyle-løperen vant det nye big air-arrangementet i Beijing, og ga det skandinaviske landet ledelsen i medaljestillingen.

Ruud noterte poeng på 95,75 og 92,00 på sine to første løp. Da han startet sitt tredje og siste løp, visste han allerede at konkurransen ikke kunne hamle opp med ham. Ruud kom ned med det norske flagget i hendene.

Totalt fikk nordmannen 187,75 poeng, en kombinasjon av hans to beste skårer fra tre hopp. Sølv ble det til amerikanske Colby Stevenson (183,00). Henrik Harlaut fra Sverige ble nummer tre med 181,00 poeng.

OL-gull i Beijing er Ruuds tredje store tittel i frikjøring. Han har allerede vunnet gull to ganger på X Games, verdens viktigste turnering for freestyle-løpere. Kvinnenes store luftseier gikk dagen før til kinesisk-amerikanske Eileen Gu.

Norge tar ledelsen i medaljestillingen foran Sverige takket være Ruuds seier. Nordmennene har fire gullmedaljer, en sølv og fire bronse. Sverige har fire gullmedaljer, en sølv og to bronse. Nederland (tre gull, tre sølv, en bronse) er nå tredje.